
Perioada de consultare publică pentru programul „Diaspora Start-Up” a fost prelungită până la 30 septembrie
Telex » Știri
27 septembrie 2016
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a decis să prelungească sesiunea de consultare publică pentru Programul „Diaspora Start-Up” care are ca obiectiv stimularea antreprenoriatului în rândul cetățenilor români din diaspora și a celor recent întorși în țară. „MFE răspunde astfel interesului foarte mare manifestat de potențialii beneficiari ai fondurilor nerambursabile și prelungește perioada de consultare până la data de 30 septembrie 2016”, se precizează într-un comunicat al MFE.
MFE invită persoanele sau organizațiile care consideră ca pot aduce îmbunătățiri acestui program să trimită în continuare propunerile și recomandările lor la adresa: diaspora@fonduri-ue.ro.
Reamintim că programul „Diaspora Start-Up” beneficiază de o finanțare în valoare de 30 milioane euro din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Sunt considerate eligibile activitățile care urmăresc încurajarea antreprenorialului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană. Apelul va fi dedicat tuturor regiunilor de dezvoltare din România, cu excepția regiunii București-Ilfov. Persoanele selectate în vederea finanțării planului de afacere vor primi într-o primă fază o subvenție în valoare de maximum 10.000 de euro, ca primă de relocare. La momentul semnării contractului de ajutor de minimis cu administratorul schemei de antreprenoriat, viitorul antreprenor primește 75% din ajutorul aprobat, reprezentând prima tranșă de finanțare. A doua tranșă de finanțare va fi acordată dacă antreprenorul realizează venituri brute echivalente cu 30% din valoarea primei tranșe.
Târgurile Mărțișorului, încă un pas spre revenirea la normalitate
Ziua Internațională a Faptelor Bune, prilej de reflecție despre noi înșine
Un regal cultural-artistic pentru noi, toți: Luna Brâncuși
Spectatorii retrăiesc bucuria revenirii (parțiale) a teatrelor la normalitate
Câți suntem, cum suntem, cum trăim? Răspunsurile, în noua ediție a Recensământului populației și locuințelor
Expoziția Scriitorii români în Primul Război Mondial: Când „turnul de fildeș” este înlocuit cu tranșeele
Tradițiile trec cu succes „testele” timpului și spațiului
București, pol european și mondial al securității cibernetice