
„Război și pace” – expoziție la Muzeul Național de Istorie a României
Numărul 1, 29 martie - 4 aprilie 2016 » Roza vânturilor
Muzeul Național de Istorie organizează, în colaborare cu Institutul Polonez din București, până la 22 mai 2016, expoziția „Războiul în afișul polonez. Colecția Krzysztof Dydo”.
Sunt expuse 52 de afișe selectate din colecția lui Krzysztof Dydo. Renumitul expert în arta afișului, autor a nenumărate publicații dedicate acestei teme și cofondator al Galeriei Afișului din Cracovia, deține cea mai mare colecție privată de profil din Polonia, care numără peste 20.000 de „piese”.
Expoziția are un caracter de retrospectivă, pentru perioada 1939-2014, fiind compusă din două părți distincte. Prima cuprinde afișe referitoare la anii 1939-1945, izbucnirea războiului, masacrul de la Katyń, lagărele de concentrare, revolta din Ghetoul din Varșovia și Insurecția varșoviană, iar cea de-a doua reunește afișe din perioada 1955-2014, dedicate apărării păcii și condamnării conflictelor internaționale și a diferitelor forme de terorism contemporan. Exponatele sunt lucrări ale unei întregi pleiade de artiști polonezi, din diferite generații, care formează așa-numita „Școală de Afiș Polonez”, printre ei regăsindu-se Henryk Tomaszewski, Tadeusz Trepkowski, Andrzej Pawłowski, Maciej Urbaniec, Marian Nowiński, Jan Sawka, Rafał Olbiński, Janusz Stanny, Tomasz Bogusławski, Franciszek Starowieyski, Sebastian Kubica.
Expoziția poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00.
Un veritabil boom al turismului cultural-artistic și sportiv
„Bucharest Opera Festival”, încununarea unui centenar de remarcabile realizări muzicale
Sezonul cultural estival, oferte pentru toate preferințele
BookFest 2022 – 5 zile de călătorie din România până în Țara Soarelui-Răsare
Târgul European al Castelelor, între lupte de cavaleri și spectacole de muzică modernă
Concursul internațional „George Enescu”. Pe podium, înalta ținută artistică și virtuțile talentului
Cu privirea din prezent spre un trecut fondator. O expoziție internațională Leonardo da Vinci, la Bușteni
Un regal artistic sub prestigioasa emblemă a „Cununii Carpaților”