La început a fost cuvântul...
Cauze și efecte
Într-un articol referitor la execuția bugetelor locale se afirma că „există persoane pentru care banul public nu are nicio valoare, ei fiind interesați numai de cheltuirea lui în propriul interes”. În afara dezacordului gramatical trebuie subliniat că, pe fond, avem de-a face – în acest caz – cu o fractură logică. Dacă „banul public” n-ar avea „nicio valoare” pentru respectivii, atunci nu ar exista nici „interesul propriu” de a-l „acumula”.
Prim-plan decizional
O nouă variantă a proiectului de Ordonanță a Guvernului privind plata defalcată a TVA. Implicarea CECCAR
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat că a adus o serie de modificări proiectului inițial de Ordonanță a Guvernului privind plata defalcată a TVA, ca urmare a consultărilor publice cu mediul de afaceri și organismele profesionale, inclusiv în cadrul Comisiei de dialog social. Cele mai importante modificări aduse proiectului inițial sunt sintetizate astfel (...)
Agenda CECCAR
Examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat – sesiunea 2017
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România organizează, în zilele de 7 și 14 octombrie a.c., examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
CECCAR București: Prima ediție a Balului profesiei contabile
CECCAR Filiala București organizează, la 22 septembrie a.c., prima ediție a Balului profesiei contabile. Programul artistic, decorul adecvat evenimentului, mâncărurile alese, împreună cu participanții vor crea un tablou care cu siguranță va rămâne printre frumoasele amintiri ale celor prezenți.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
CECCAR Bacău: Discuții pe baza noii forme a OG nr. 65/1994
La 10 august a.c. a avut loc la Bacău un seminar ale cărui dezbateri au abordat noile prevederi ale OG nr. 65/1994, aprobată prin Legea nr. 162/2017. Seminarul a fost moderat de Marcel Bulinschi – președintele Consiliului Filialei CECCAR Bacău, Radu Mihai Făghiean – vicepreședinte al filialei, Constantin Păstrăv, directorul executiv CECCAR Bacău și Liliana Puiu, auditor de calitate.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
CECCAR Timiș, partener la cea de-a doua ediție a Young Accountants Association Business School
Young Accountants Association anunță startul înscrierilor la cea de-a doua ediție a Young Accountants Association Business School, o școală de business – așa cum sugerează chiar denumirea – ce se va desfășura în perioada 4-10 septembrie a.c. la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Timișoara.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
CECCAR Sălaj: Managementul contabilității în instituțiile publice – buget, gestiune financiară și raportarea situațiilor financiare
Filiala CECCAR Sălaj organizează, în perioada 11-12 septembrie a.c., seminarul cu tema Managementul contabilității în instituțiile publice – buget, gestiune financiară și raportarea situațiilor financiare. Informații cu privire la tema amintită vor fi prezentate cu acest prilej de un consilier superior din partea Ministerului Finanțelor Publice, Direcția Metodologie Contabilă Instituții Publice.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Curier legislativ
Proiect de modificare a unor acte normative din domeniul penal
Guvernul a aprobat un proiect de lege de modificare și completare a unor acte normative din domeniul penal. Actul normativ este destinat transpunerii unor prevederi din două directive ale Uniunii Europene: privind înghețarea și confiscarea instrumentelor și produselor infracțiunilor săvârșite în Uniunea Europeană, și privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Noi reglementări privind înmatricularea vehiculelor utilizate pe drumurile publice
Guvernul a aprobat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Actul normativ transpune în legislația națională o serie de prevederi existente la nivel comunitar. Astfel, prin ordonanța aprobată se introduce conceptul de suspendare a înmatriculării, ce vizează strict o operațiune administrativă care constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulație și a utiliza un vehicul pe drumul public și nu vizează anularea înmatriculării.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Breviar statistic
Creștere economică de 5,8% pe seria brută și 5,7% pe seria ajustată sezonier, în primul semestru
În trimestrul al doilea al acestui an, comparativ cu intervalul similar din 2016, produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 5,9% pe seria brută și cu 5,7% pe seria ajustată sezonier, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). În semestrul I 2017, PIB a crescut, comparativ cu primele șase luni ale anului anterior, cu 5,8% pe seria brută și cu 5,7% pe seria ajustată sezonier.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
INS: Peste 64 de mii de locuri de muncă vacante în al doilea trimestru al acestui an
Numărul de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forță de muncă la nivel național, a crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 12,3% față de aceeași perioadă a anului anterior, ajungând la 64.125, nivelul maxim de după 2008.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Eurostat: România, a doua mare creștere anuală a producției industriale din UE în iunie
România a înregistrat în iunie a doua mare creștere a producției industriale din Uniunea Europeană, de 11,5% față de aceeași perioadă a anului 2016, un ritm mai ridicat fiind obținut doar de Estonia, +14,5%, în timp ce avansul la nivelul UE a fost de 2,9%, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică, Eurostat, citate de News.ro.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
BNR: În primele șase luni, deficitul de cont curent – 2,745 miliarde euro; datoria externă totală a crescut cu 1,889 miliarde euro
În perioada ianuarie-iunie 2017, contul curent al balanței de plăți a înregistrat un deficit de 2,745 miliarde euro, comparativ cu 1,958 miliarde euro în perioada ianuarie-iunie 2016, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR). În structură, balanța bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1,051 miliarde euro (...)
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în primul semestru, în termeni nominali, cu 11,3%
În luna iunie 2017, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, au scăzut față de luna precedentă cu 2,6%, iar față de luna corespunzătoare din anul precedent au crescut cu 2,6%, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Eurostat: România a înregistrat în iunie cea mai mare scădere anuală din UE a activităților de construcții
Activitățile de construcții din România au scăzut în iunie cu 6,3% față de aceeași perioadă a anului 2016, singurul stat din Uniunea Europeană care a mai înregistrat o evoluție anuală negativă fiind Slovacia, cu un declin de 0,5%, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică, Eurostat, citate de News.ro.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Piața de capital
ASF va elimina, de la 1 octombrie, cota de 1% aplicată intermediarilor locali care activează pe piața de capital
Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis eliminarea aplicării cotei de 1% asupra veniturilor din exploatare în cazul intermediarilor locali – societăți de servicii de investiții financiare și instituții de credit din România înscrise în Registrul ASF ca intermediari.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
BVB: Îmbunătățirea percepției investitorilor străini asupra pieței de capital din România
Investitorii străini și-au îmbunătățit mult percepția asupra pieței de capital din România, care se află la mică distanță de a dobândi statutul de piață emergentă, precizează Bursa de Valori București (BVB), într-un comunicat. „Performanța acțiunilor companiilor listate la bursa din România a fost una remarcabilă, indicele MSCI Romania Total Return a crescut cu mai mult de 150% în ultimii cinci ani, în dolari.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Zece investitori povestesc experiența lor pe piața de capital în cartea Prima mea investiție, lansată de BVB
Bursa de Valori București (BVB) a lansat cartea Prima mea investiție, un demers inedit realizat de o bursă europeană cu scopul de a contribui la conștientizarea importanței și impactului pe care educația financiară o poate avea asupra viitorului financiar a milioane de români. Cartea cuprinde zece povești despre bursă ale unor investitori din piața de capital locală.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Conectarea la era digitală
Munca la distanță va fi reglementată prin lege
Executivul a adoptat un proiect de lege care va reglementa activitatea de telemuncă (munca la distanță) – o transpunere a conceptului de „teleworking”, prevăzut în majoritatea statelor europene. Potrivit proiectului, o activitate care ar putea fi efectuată în cadrul locului de muncă organizat de angajator va putea fi desfășurată de către salariat și la distanță de această locație, în mod regulat și voluntar, folosind tehnologia informației și comunicațiilor.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
ANCOM: Creștere semnificativă a consumului de internet pe mobil
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a actualizat pe Veritel.ro – aplicația de comparare a ofertelor telecom – valorile de consum care configurează profilul utilizatorului ocazional, mediu și intensiv de servicii de telefonie mobilă și internet pe mobil din România, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Facebook testează o nouă funcție pentru News Feed
Facebook testează o funcție pentru News Feed care oferă utilizatorilor linkuri personalizate către știri în funcție de interesele acestora, compania continuând să caute căi prin care să mărească timpul petrecut de oameni pe cea mai mare rețea de socializare din lume, transmite Reuters, potrivit News.ro.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Studiu: Trei sferturi dintre români intră pe internet pentru rețele sociale și doar 8% pentru servicii bancare
Aproape trei sferturi (74%) dintre românii cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani care au folosit internetul anul trecut au făcut-o pentru a intra pe rețele sociale, în timp ce doar 8% au intrat pe internet pentru servicii de internet-banking, arată o cercetare realizată de agenția de marketing Perceptum, citată de News.ro.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Lumea în care trăim
2016, un nou „an negru” pentru climă, potrivit unui raport oficial al SUA
Anul 2016 a fost încă un „an negru” pentru climă, marcat de o reducere record a calotei glaciare, inundații, secetă și înmulțirea valurilor de caniculă, arată cel mai recent raport anual despre starea climei, publicat de Administrația americană pentru Oceane și Atmosferă, NOAA, și de Societatea Meteorologică Americană, relatează AFP, citată de News.ro.
Document
Raportul trimestrial asupra inflației
Banca Națională a României (BNR) a dat publicității Raportul asupra inflației, ediția august 2017. Documentul prezintă proiecția trimestrială a băncii centrale privind evoluția inflației pe un orizont de opt trimestre – inclusiv incertitudinile și riscurile asociate acesteia – și evaluează contextul macroeconomic recent și viitor din perspectiva deciziei de politică monetară.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Comentariul ediției
Dinamica PIB: confirmări și infirmări
Incontestabil, a crescut gradul de interes public față de evoluția produsului intern brut (PIB). Faptul că, la nivel de masă, s-a înțeles mai bine decât în perioadele precedente că un spor de PIB înseamnă, în esență, creștere economică, a fost și este de natură a determina un curent cvasigeneral de analiză și interpretare a celui mai sintetic indicator economico-social utilizat până în prezent.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Eveniment
Festivalul George Enescu. București, capitala mondială a muzicii de înaltă calitate: 10 mari orchestre, 30 dintre cei mai renumiți compozitori din lume
Timp de trei săptămâni (2-24 septembrie) se va desfășura, la București, tradiționalul Festival George Enescu. Cu siguranță, melomanii, inclusiv cei din comunitatea contabililor români, cunosc programul acestei manifestări internaționale de amploare, mulți procurându-și abonamente și bilete din vreme. Comparativ cu precedentele ediții, interesul public se va ridica la cote superioare nu numai în rândurile iubitorilor de muzică simfonică, predominantă în repertoriul festivalului.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Analize și sinteze
BNR: Persistă incertitudinile referitoare la viitoarele măsuri fiscal-bugetare
Banca Națională a României (BNR) a publicat minuta ședinței de politică monetară a Consiliului de administrație al BNR din luna august. Potrivit documentului, în cadrul ședinței, Consiliul de administrație a discutat și adoptat decizia de politică monetară, pe baza datelor și analizelor privind caracteristicile recente și prognoza actualizată ale evoluțiilor macroeconomice pe termen mediu prezentate de direcțiile de specialitate și a altor informații interne și externe disponibile.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
GfK: Piața românească a bunurilor de folosință îndelungată a crescut în primul semestru cu 10,5%
Vânzările de bunuri de folosință îndelungată din România au crescut în primul semestru din acest an cu 10,5% față de aceeași perioadă din 2016, până la 1,177 miliarde euro, potrivit studiului de piață GfK Temax, citat de News.ro. În categoria bunurilor de folosință îndelungată intră produse precum aspiratoare, frigidere, mașini de spălat, televizoare, calculatoare, laptopuri, telefoane mobile, tablete, imprimante și aparate foto.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Cariere. Drumul spre performanță
„Ștafeta” între generații – continuitate și adaptare la noile cerințe ale profesiei contabile
Interviu cu Debreczeni Janos, președinte de onoare al Filialei CECCAR Covasna: „În anul 1975 am terminat Facultatea de Științe Economice, secția Finanțe din Cluj-Napoca. Potrivit uzanțelor din perioada respectivă, am optat, la repartiție, pentru un post la Banca pentru Agricultură și Industrie Alimentară (BAIA), sucursala Sf. Gheorghe. Aici am lucrat ca inspector de finanțare până în anul 1983. Din anul 1979 am predat contabilitate la Liceul Economic din Municipiul Sf. Gheorghe.”
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Expertiza și auditul afacerilor
Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor
Obiectul articolului de față îl reprezintă impozitul pe veniturile microîntreprinderilor. În cadrul acestuia vom avea în vedere definiția microîntreprinderii, modalitatea de determinare a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, respectiv cum se stabilește baza impozabilă, cotele de impozitare și ieșirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, prezentând totodată și câteva exemple ilustrative.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Abordări teoretice și practice privind contabilizarea datoriilor și creanțelor de impozit amânat – partea I –
Articolul urmărește să pună în evidență o serie de abordări teoretice și practice privind contabilizarea datoriilor și creanțelor de impozit amânat în conformitate cu IAS 12 Impozitul pe profit și cu Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2.844/2016 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară, cu modificările și completările ulterioare. IAS 12 are în vedere o abordare bilanțieră pentru calculul efectului fiscal al diferențelor temporare dintre regulile contabile și cele fiscale.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Direct de la sursă
Eurostat: România, locul trei în UE la ponderea în PIB a cheltuielilor pentru ordine și siguranță publică
România se află pe locul al treilea în Uniunea Europeană în funcție de ponderea în PIB a cheltuielilor pentru ordine și siguranță publică, de 2,3%, valori mai ridicate fiind înregistrate în Bulgaria (2,8%) și Slovacia (2,4%), potrivit datelor aferente anului 2015 publicate de biroul european de statistică, Eurostat, citate de News.ro.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Peste 34 de milioane de euro din Fondul de coeziune, alocate pentru faza a doua a proiectului liniei 4 de metrou din București
34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune din exercițiul bugetar 2014-2020 vor fi alocate pentru finanțarea fazei a doua a proiectului ce vizează lucrările de extindere a liniei 4 de metrou, între Parcul Bazilescu și cartierul Străulești, în sectorul 1 al Capitalei. Întregul proiect urmărește construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou și a două stații de metrou, Laminorului și Străulești.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Fructe, legume, lapte, produse lactate și de panificație, în noul Program pentru școli
Executivul a aprobat o ordonanță al cărei scop este asigurarea participării României, începând cu anul școlar 2017-2018, la Programul pentru școli al Uniunii Europene, ce se va derula în perioada 2017-2023. Potrivit reprezentanților Guvernului, Programul pentru școli (despre care am mai informat în CECCAR Business Magazine) unifică și continuă Programul de încurajare a consumului de fructe și legume în școli și Programul Lapte și corn (implementate la nivel național).
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Guvernul intenționează să înființeze o direcție de programare economică în cadrul Comisiei Naționale de Prognoză
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a elaborat un proiect de Ordonanță pentru modificarea și completarea OG nr. 22/2007 privind organizarea și funcționarea Comisiei Naționale de Prognoză. Potrivit Notei de fundamentare, prin acest proiect – publicat pe site-ul ministerului – se propune „înființarea unei direcții de programare economică în cadrul Comisiei Naționale de Prognoză care va fundamenta orientările strategice de dezvoltare a României”.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Oportunități de finanțare pentru proiecte culturale
Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) a anunțat lansarea, la 1 septembrie a.c., a unei sesiuni de finanțare pentru care sunt alocați 15 milioane lei. Apelul de participare vizează atât proiecte cu derulare anuală, cât și programe culturale cu o durată de minimum 18 luni, ce se vor desfășura începând din ianuarie 2018.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Roza vânturilor
Ziua Limbii Române, celebrată la Lisabona
Ziua Limbii Române, sărbătorită la 31 august, va fi marcată marți, 5 septembrie a.c., la Lisabona de Institutul Cultural Român (ICR) printr-un eveniment care va oferi publicului portughez ocazia de a cunoaște mai bine România, dintr-o perspectivă complexă, pluridisciplinară, anunță Institutul.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Scurtmetraje românești premiate la NexT 2017, la Institutul Cultural Român din București
Proiecția specială NexT Romanian Shorts, care cuprinde o selecție de scurtmetraje românești ce își propune să prezinte publicului noi voci ale cinematografiei autohtone, este programată pe 24 august, de la ora 19.00, la Institutul Cultural Român din București, informează News.ro.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Începe Festivalul Bucureștii lui Caragiale
7 zile, 2 scene, 68 de activități susținute de peste 300 de artiști, 14 spectacole de teatru prezentate de teatre din Capitală și din țară, 9 concerte, 25 de ateliere, 2 expoziții, demonstrații și activități pentru copii – toate acestea se vor desfășura în perioada 28 august – 3 septembrie a.c., cu ocazia celei de-a VI-a ediții a Festivalului Bucureștii lui Caragiale, anunță Teatrul „Ion Creangă”.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
România, prezentă la Târgul Internațional de Carte de la Beijing
Institutul Cultural Român (ICR) anunță prezența României la cea de-a 24-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing (BIBF), eveniment care va avea loc în perioada 23-27 august a.c. Țara noastră va fi prezentă pentru a treia oară consecutiv la acest eveniment cu un stand național organizat de Institut, prin Centrul Național al Cărții și Institutul Cultural Român de la Beijing.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Publicații de specialitate
Publicații de specialitate pentru pregătirea stagiarilor
CECCAR vine în sprijinul formării stagiarilor cu lucrări de specialitate în domeniile contabilitate și raportare financiară, contabilitate managerială și Standarde Internaționale de Raportare Financiară. Publicațiile Contabilitate și raportare financiară (preț 30 lei), Contabilitate managerială (preț 25 lei) și IFRS 2015 (Partea A + Partea B) sunt disponibile la sediile filialelor CECCAR, în limita stocului disponibil.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
IFRS BV 2015, cele mai importante norme ale IASB, traduse în limba română
Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) 2015 reprezintă singura ediție oficială tipărită a textului consolidat al normelor autorizate ale IASB emise la 1 ianuarie 2015. Ediția amintită, publicată în două volume, este disponibilă la filialele CECCAR: Partea A (Cadrul general conceptual și dispoziții) cuprinde textul consolidat al Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (IFRS), al Standardelor Internaționale de Contabilitate (IAS) și al Interpretărilor SIC și IFRIC; Partea B cuprinde documentele care însoțesc standardele, cum ar fi exemple ilustrative, îndrumări de implementare, baze pentru concluzii și opinii contrare.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Semnal editorial
Ediția 2017 a Ghidului pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat, disponibilă la filialele CECCAR
CECCAR pune la dispoziția candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil sau de contabil autorizat ediția a V-a, revizuită și adăugită, a Ghidului pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat
CECCAR vine în întâmpinarea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat cu un instrument deosebit de util în procesul de pregătire: Ghidul pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat, ediția a VI-a, revizuită.
Nr. 32-33, 22 aug. - 4 sept. 2017
Normele Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public, ediția 2016, traduse și republicate de CECCAR
În calitatea sa de organism care gestionează profesia contabilă din România, CECCAR se implică permanent în dezvoltarea profesională a membrilor săi, menținând în același timp un parteneriat strâns și constructiv cu toate părțile interesate, în special cu normalizatorul român și cu ...
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc