
România va participa la Expo Astana 2017 cu un pavilion național de 370 mp
Telex » Știri
23 ianuarie 2017
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a semnat contractul de participare a României la expoziția internațională Expo Astana – 2017, cu prilejul unui eveniment la care au luat parte ministrul Teodor Meleșcanu, precum și comisarii celor două țări la „Expo Astana – 2017”, Rapil Zhoszybayev, din partea Kazahstanului, și Radu Șerban, din partea României. Expoziția internațională se va desfășura pe durata a trei luni, în perioada 10 iunie – 10 septembrie 2017, și se preconizează că vor fi prezente peste 100 de țări și peste 5 milioane de vizitatori. Tema de anul acesta va fi Energia viitorului.
„România va participa la Expo Astana 2017 cu un pavilion național cu o suprafață de 370 metri pătrați, unde vom prezenta atât tradițiile, cât și perspectivele energeticii românești, cu valențele sale inovatoare, menite să diminueze poluarea și să sporească eficiența energetică, facilitând accesul la energii sustenabile și regenerabile. Mereu deschizătoare de drumuri în domeniul energiei, prima exportatoare de gaz natural din Europa, România se numărăm printre țările fruntașe din UE în privința ponderii energiilor regenerabile în totalul mixului energetic național, ceea ce ne oferă un start foarte bun în pregătirile de participare la Expo Astana. Ne aflăm, de asemenea, într-un grup select de țări din UE care efectuează cercetări în domeniul fizicii nucleare inovative, dezvoltând cel mai puternic laser din lume, prin proiectul ELI (Extreme Light Infrastructure). Intenționăm să prezentăm acest proiect la pavilionul nostru de la Astana“, a precizat ministrul de externe, Teodor Meleșcanu.
Potrivit MAE, vor fi organizate acțiuni de promovare economică a ofertei interne de produse și servicii, de promovare a ofertei turistice interne, dar și a tradițiilor și culturii naționale, se vor asigura oportunități directe pentru dinamizarea schimburilor economice prin oferirea unui vector de promovare pentru companiile românești.
România a participat, după 1989, la toate expozițiile mondiale și internaționale organizate sub egida Biroului Internațional pentru Expoziții (BIE). Expozițiile organizate sub egida BIE reprezintă un vector activ de promovare a valorilor naționale la nivel global, facilitând interacțiunea și cooperarea între țări, funcționând ca un canal de comunicare pentru intensificarea schimburilor economice, culturale, științifice și tehnologice.
Flacăra culturii europene se aprinde la Timișoara
Mesajele de suflet ale Zilei Culturii Naționale
Debutul muzical în 2023 sub „bagheta” performanței
Sezonul expozițional de iarnă, o sărbătoare a artei contemporane
La Târgul Gaudeamus 2022 a renăscut speranța că, în România prezentă și viitoare, cartea va ocupa locul pe care îl merită
Celebrități care au unit arta cu medicina: Brâncuși și Gerota
„Tichetele culturale”, un sprijin financiar pentru „consumatorii” de produse creative
Un turneu de succes al muzicii fără frontiere