
Seratele Procopiu la Palatul Culturii din Iași: Despre Chimie, Mediul înconjurător și Viață
Numărul 6, 20-26 feb. 2018 » Roza vânturilor
Complexul Muzeal Național Moldova Iași – Muzeul Științei și Tehnicii Ștefan Procopiu și Asociația Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics - ESTEEM România continuă seria Seratelor Procopiu de la Palat din stagiunea 2018 cu evenimentul lunii februarie: Despre Chimie, Mediul înconjurător și Viață.
Evenimentul este programat să aibă loc joi, 22 februarie 2018, de la ora 18.00, în Sala Ștefan Procopiu de la Palatul Culturii. Intrarea este liberă.
Potrivit anunțului postat pe site-ul muzeului, gazda seratei va fi Cecilia Arsene, profesor doctor abilitat la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie - IMT București, cadru didactic la Facultatea de Chimie și membru al grupului de cercetare CERNESIM (Center of Environmental Science Studies in the NorthEastern Region). Aceasta va susține o prelegere despre Căutarea unei HImere și Metamorfoza Inspirată a Ego-ului propriu – CHIMIE, oferind un prilej de meditație pentru toți cei interesați de „rolul Chimiei ca știință în conturarea unei imagini corecte despre Univers, Mediul înconjurător și Viață, precum și în promovarea unei dezvoltări sustenabile într-o societate bazată pe cunoaștere”, se specifică în anunțul citat.
Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul Palatului Culturii din Iași.
Timișoara, noi descoperiri de „comori” în opera lui Constantin Brâncuși
Un concurs internațional la care tehnologia de vârf s-a unit cu arta de calitate
Toamna muzicală, „recoltă” bogată de roade ale talentului și dăruirii artistice
Icarii contemporani, la un show aviatic de excepție, BIAS 2023
Pe litoral, nu numai soare și festivaluri. Sănătatea revine „în forță”
Ziua Internațională a Prieteniei, o sărbătoare a tot ceea ce au valoros oamenii
În „lunga vară fierbinte”, recorduri de „temperatură” cultural-artistică
Noaptea Muzeelor la Sate – o premieră europeană în spațiul mioritic