Singapore este prima ţară care aprobă vânzarea de carne crescută în laborator

Singapore este prima țară care aprobă vânzarea de carne crescută în laborator

Numărul 48, 8-14 dec. 2020  »  Roza vânturilor

Singapore și-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just să poată să comercializeze carnea de pui crescută în laborator, firma susținând că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru așa-numita „carne curată” care nu provine de la animale sacrificate, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Cererea pentru alternative la carnea obișnuită este în creștere pe fondul îngrijorărilor consumatorilor cu privire la starea de sănătate, bunăstarea animalelor și mediul înconjurător. Mai multe opțiuni de carne produsă din proteine pe bază de plante, promovate pentru prima dată de firmele Beyond Meat Inc și Impossible Foods, sunt disponibile pe rafturile supermarketurilor și în meniurile restaurantelor.

Însă așa-numita „carne curată”, care este produsă din celule crescute în laborator, este încă într-un stadiu incipient.

„Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicată creată pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comercială la scară largă în Singapore”, a informat firma Eat Just într-un comunicat. Potrivit companiei americane, carnea va fi vândută sub formă de nuggets de pui, urmând ca detaliile cu privire la lansarea produsului să fie anunțate la o dată ulterioară. Anterior însă firma a estimat că fiecare nugget va costa 50 de dolari.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.