„Târg de Florii” în curtea Ministerului Agriculturii, în perioada 25 - 27 aprilie

„Târg de Florii” în curtea Ministerului Agriculturii, în perioada 25 - 27 aprilie

Telex » Știri 23 aprilie, 9:29  

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia, în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM), organizează, în perioada 25 - 27 aprilie 2024, în curtea ministerului, „Târgul de Florii”. Conform unui comunicat al ministerului, citat de Agerpres, acesta este primul eveniment de promovare a produselor agroalimentare provenite din zona montană a României etichetate pe schema de calitate „Produs montan”.

Târgul vizează promovarea produselor din zona montană, precum și conștientizarea consumatorilor în ceea ce privește produsele autohtone, astfel încât aceștia să se bucure de produse de calitate. Prin acest târg, MADR își propune să pună în valoare bogăția și diversitatea acestor regiuni, aducând în prim plan tradiția și gustul autentic al produselor locale, subliniază sursa citată.

"Zonele montane ale României beneficiază de resurse naturale bogate, valoroase și bine conservate, iar MADR, prin politicile și strategiile elaborate, urmărește să contribuie la dezvoltarea și progresul acestor regiuni și al locuitorilor acestora. Consumând produse montane sprijinim fermierii în menținerea activităților agricole tradiționale din aceste zone, pentru a duce mai departe moștenirea și obiceiurile străbune", a declarat ministrul de resort, Florin-Ionuț Barbu.

În cadrul târgului vor fi expuse exclusiv produse care au dobândit mențiunea de calitate „produs montan”, din categoria lactate, preparate din carne, dar și produse vegetale procesate cum ar fi siropuri, dulcețuri, zacuscă sau diverse conserve din ciuperci.

Vedetele târgului vor fi telemeaua, cașul, untul, smântâna, brânza de burduf, urda din lapte de vacă sau de oaie, brânza maturată și condimentată, cașcavalul afumat și neafumat, maturat sau condimentat. Produsele din carne vor beneficia de o ofertă generoasă, la târg regăsindu-se atât produse din carne de porc - cârnați de casă, pastramă, cotlet afumat, slănină afumată, mușchi țărănesc, dar și preparate din pește - păstrăv zamorean morcovit, păstrăv jăruit, păstrăv prăvălit și proțăpit, tocană de păstrăv cu legume.

Cei care țin postul Paștelui vor putea alege dintr-un sortiment vast de produse vegetale, de la siropuri și dulcețuri din fructe și fructe de pădure (afine, fragi, mure, zmeură, merișoare, cătină) până la fructe proaspete (prune, pere, mere, congelate sau uscate), zacuscă și conserve diverse obținute din vinete sau ciuperci (ghebe, gălbiori, hribi). Nu vor lipsi nici prunele bistrițene cu miez de nucă, iar mierea culeasă de albine din flora montană va avea un loc special în cadrul târgului alături de păstură, propolis, polen și lăptișor de matcă.

Toate produsele sunt obținute exclusiv în zona montană a României, iar producătorii vor veni din județele Alba, Maramureș, Bistrița, Harghita, Sibiu, Vrancea, Neamț.

Târgul va fi deschis în curtea MADR în perioada 25 - 27 aprilie 2024, între orele 9:00-19:00.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)



Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.