MOL Group Cards - adaptat nevoilor tale
Tratamentul contabil și fiscal al scăzămintelor și perisabilităților. Măsuri pentru diminuarea risipei alimentare

Tratamentul contabil și fiscal al scăzămintelor și perisabilităților. Măsuri pentru diminuarea risipei alimentare

Numărul 23, 18-24 iun. 2025  »  Expertiza și auditul afacerilor

CECCAR

Rezumat: În activitatea specifică agriculturii și industriei alimentare, deseori ne confruntăm cu lipsuri în gestiune cauzate de scăderi în greutate inerente sau cu produse care se află aproape de termenul de expirare. În aceste cazuri, în calitate de profesioniști contabili trebuie să cunoaștem aplicarea corectă a scăzămintelor și a perisabilităților și ce măsuri legale trebuie luate în vederea diminuării risipei alimentare. De asemenea, trebuie să știm care sunt tratamentul contabil și cel fiscal în astfel de situații.

Articolul complet este disponibil în numărul 3/2025 al CECCAR Business Review.

Clasificare JEL: M41, M48, M49, K34, Q18, L66

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.