Tratamentul contabil și fiscal al scăzămintelor și perisabilităților. Măsuri pentru diminuarea risipei alimentare
Numărul 23, 18-24 iun. 2025 » Expertiza și auditul afacerilor
Rezumat: În activitatea specifică agriculturii și industriei alimentare, deseori ne confruntăm cu lipsuri în gestiune cauzate de scăderi în greutate inerente sau cu produse care se află aproape de termenul de expirare. În aceste cazuri, în calitate de profesioniști contabili trebuie să cunoaștem aplicarea corectă a scăzămintelor și a perisabilităților și ce măsuri legale trebuie luate în vederea diminuării risipei alimentare. De asemenea, trebuie să știm care sunt tratamentul contabil și cel fiscal în astfel de situații.
Articolul complet este disponibil în numărul 3/2025 al CECCAR Business Review.
Clasificare JEL: M41, M48, M49, K34, Q18, L66
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Start în sesiunea de vară a Amfiteatrului în aer liber al Teatrului Național București
„Magna Carta AI”, o valoroasă inițiativă a Bibliotecii Centrale Universitare
„Bucharest Tech Week”, o imagine a viitorului pregătită în prezent
BookFest: un milion de cărți și tot atâtea oferte de lectură captivantă
Mărturii de neuitat despre Tudor Arghezi, marele autor al „Cuvintelor potrivite”
București, gazdă a unui spectacol internațional al „sportului minții”
LYNX Festival – imagini ale minunilor naturii, pledoarie în susținerea protecției mediului
20 de săptămâni de regal teatral: Caravana Shakespeare