Un start-up din Franţa a strâns 224 milioane de dolari pentru a construi o fermă de insecte
Numărul 41, 20-26 oct. 2020 » Roza vânturilor
Start-up-ul francez Ynsect a anunţat zille trecute că a strâns 224 milioane de dolari de la investitori, cu prilejul unei noi runde de finanţare la care au participat, printre alţii, iniţiativa Footprint Coalition a actorului Robert Downey Jr., pentru a construi o fermă de insecte în apropiere de Paris şi a se extinde în America de Nord, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Noua rundă a dus la 425 milioane de dolari finanţarea totală strânsă de Ynsect, ceea ce reprezintă cea mai mare sumă strânsă vreodată de o companie din sectorul produselor alimentare obţinute din insecte.
Înfiinţată în 2011, Ynsect creşte viermi de făină din care produce proteine pentru hrana animalelor de companie şi peştilor, precum şi îngrăşăminte pentru plante. Însă obiectivul companiei este să producă proteine din insecte şi pentru consumul uman şi, în acest sens, se aşteaptă ca în cursul anului următor să primească aprobarea autorităţilor europene de reglementare.
Creşterea populaţiei mondiale şi extinderea clasei mijlocii a dus la creşterea cu 50% a consumului de carne per capita în ultimele patru decenii, ceea ce a dat naştere la îngrijorări cu privire la oferta de proteine. Sursele tradiţionale de proteine sunt din ce în ce mai nesigure pe fondul modificărilor climatice şi al îngrijorărilor cu privire la impactul fermelor şi pescuitului comercial.
Specialiştii în nutriţie şi oamenii de ştiinţă promovează de mult timp utilizarea insectelor în hrana oamenilor ca o sursă sustenabilă şi ieftină de proteine, însă mâncatul de insecte este o perspectivă neapreciată în multe ţări şi culturi. În schimb, introducerea proteinelor din insecte în zonele mai inferioare ale lanţului trofic ar putea fi acceptată mai uşor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție
Expoziție la BNR: „Un alt fel de tezaur: Campionii României”