26 iulie-12 august: CineParK – cinematograf în aer liber, în Parcul Herăstrău
Numărul 28-29, 24 iulie - 6 august 2018 » Roza vânturilor
Parcul „Regele Mihai I” (Herăstrău) găzduiește, în perioada 26 iulie-12 august, cinematograful în aer liber – CineParK (intrarea Charles de Gaulle). Aflată la a șasea ediție, seria de proiecții cinematografice este organizată an de an, în sezonul estival, de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.
„CineParK este un spațiu dedicat oamenilor care caută neconvenționalul și care preferă să își petreacă timpul în aer liber, fiind o alternativă gratuită și accesibilă la cinematograful clasic. Programul actualei ediții include peste 20 de filme de referință, proiectate de joi până duminică, în intervalul orar 18:30-22:30”, se precizează într-un comunicat al creart.
Bucureștenii și turiștii sunt așteptați în această perioadă cu filme artistice de aventură, animație, fantezie, comedie, dramă, acțiune și science-fiction, precum: Life of Pi, Interstellar, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Joy, 500 Days of Summer, Jack Ryan: Shadow Recruit, The way, way back. Cei mici vor putea urmări, alături de părinți, filme de animație și de familie precum Wall-E, Ferdinand, The Book of Life, We bought a Zoo, Brave, Wreck-it Ralph, Khumba, Big Hero 6, Coco.
Noutatea din acest an constă în proiecțiile de filme românești, respectiv Două lozuri, Minte-mă frumos și Nunta mută, incluse în program din dorința de a promova arta cinematografică românească și creatorii ei. Mai mult decât atât, anul acesta, pe tot parcursul evenimentului, de joi până duminică, în intervalul orar 17:00-22:30, va exista o zonă de Food and Drinks, într-un decor special, de unde vizitatorii vor putea servi o gustare caldă sau rece, precum și băuturi răcoritoare, pe toata durata filmelor.
Intrarea este liberă.
(Copyright foto: kitzzeh / 123RF Stock Photo)
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție
Expoziție la BNR: „Un alt fel de tezaur: Campionii României”
Bookfest 2024, încă un pas al editurilor spre armonizarea ofertei cu cererea