
Filiala CECCAR Vâlcea: întâlnire de lucru cu participarea Inspectoratului Teritorial de Muncă
Numărul 10, 31 mai - 6 iunie 2016 » Agenda CECCAR
Președintele filialei Vâlcea, ec. Vasile Cocoș, și directorul executiv, ec. Valentina Crînguș, au organizat, în 20 mai, la sediul filialei, o întâlnire de lucru cu reprezentantul ITM de la nivel local, ec. Elena Livia Nicolae – inspector Relații de muncă.
Acțiunea a fost structurată în două părți: informare privind noutățile legislative, actele normative care modifică sau completează legislația muncii și clarificarea diferitelor spețe pe care profesioniștii contabili le întâlnesc în activitatea lor.
Așadar, întâlnirea a avut ca punct de pornire informarea membrilor privind modificarea salariului minim pe economie de la 1 mai 2016, implicit a declarațiilor aferente, și faptul că, începând cu 29 aprilie a.c., ITM pune la dispoziția angajatorilor o versiune actualizată a portalului pentru transmiterea registrului de evidență a salariaților în format electronic, conform prevederilor HG nr. 500/2011, cu modificările și completările ulterioare – Revisal 6.0.5 – care cuprinde: actualizarea nomenclatorului COR; actualizarea nomenclatorului SIRUTA; posibilitatea de a înregistra un salariat apatrid; cetățenia unui salariat se va înregistra la nivel de țară de apartenență; un salariat român se va putea înregistra și cu act de identitate: alt tip de act de identitate românesc; pentru un salariat trebuie precizată țara de domiciliu/reședință; radiere salariat; radiere contract; nomenclator temeiuri de suspendare; nomenclator temeiuri de încetare; prelungire detașare; corecție reactivare; transfer contracte; schimbare loc de muncă; schimbare gestiune registru.
Întâlnirea a continuat cu o dezbatere amplă pentru clarificarea diferitelor spețe din domeniul legislației muncii, la care pot fi întâmpinate dificultăți de interpretare sau aplicare.

Sub egida UNESCO, valorile culturii românești se bucură în lume de o tot mai largă recunoaștere
Capodopere ale lui Picasso și Dali strălucesc pe firmamentul cultural românesc
Radiodifuziunea Română la a 95-a aniversare; un serviciu public pentru milioane de ascultători
Un Barometru „oglindă” al dinamicii consumului cultural
Bani pentru cultură, generatori de valoare adăugată la scară locală și națională
Săptămâna Teatrului Tânăr, o probă de „anduranță” a tradiției și inovației artistice
KINOdiseea de la București, o „călătorie” fascinantă în lumea filmului
Festivalul „George Enescu”, un brand național consacrat absolut la scară mondială