
Kaspersky: Atacurile asupra sistemelor IoT, principala îngrijorare pentru una din cinci companii globale (raport)
Numărul 44, 10-16 nov. 2020 » Conectarea la era digitală
Una din cinci companii globale (20%) consideră că atacurile asupra sistemelor Internet of Things (IoT) au devenit, deja, una dintre principalele lor îngrijorări privind securitatea cibernetică, relevă o cercetare realizată de Kaspersky, citată de Agerpres. Conform raportului „The State of Industrial Cybersecurity in the Era of Digitalization”, pe același segment IoT, în 2020, în aproape jumătate dintre companiile chestionate (44%), personalul de securitate IT lucrează la inițiative de protejare a sistemelor OT (tehnologie tradițională de automatizare, n.r.) digitalizate.
În același timp, 55% din totalul organizațiilor sunt optimiste că IoT va schimba starea de securitate a sistemelor de control industrial (ICS), iar 20% dintre respondenți au inclus pe lista de priorități incidentele legate de acest segment, deși soluțiile eficiente împotriva acestui tip de amenințări nu sunt încă răspândite la nivel larg.
De asemenea, numărul tot mai mare de proiecte de digitalizare, cum ar fi IoT Industrial, crește gradul de conștientizare asupra riscurilor asociate.
Astfel, pentru una din cinci companii (20%), atacurile asupra IoT au devenit, deja, una dintre principalele îngrijorări privind securitatea cibernetică, depășind amenințări grave, precum: breșele de date (15%) sau atacurile asupra lanțului de aprovizionare (15%).
Raportul Kaspersky a arătat că în, prezent, doar 19% dintre companii au implementat monitorizarea activă a rețelei și a traficului, în timp ce 14% au introdus detectarea anomaliilor din rețea.
„Organizațiile industriale continuă să implementeze standarde de digitalizare și Industrie 4.0. Chiar și în situația încetinirii pieței, ca urmare a pandemiei COVID-19, digitalizarea este încă adoptată. De exemplu, cercetările recente ale McKinsey & Company au arătat că 90% dintre profesioniștii din zona de producție și din lanțul de aprovizionare intenționează să investească în forță de muncă pentru digitalizare. Cercetările lor arată, de asemenea, că organizațiile unde astfel de proiecte fuseseră deja introduse, se simt mai încrezătoare în timpul crizelor”, se menționează în analiza specialiștilor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Bookfest 2023, un autentic festival al cărţii de calitate
La Festivalul Filmului European, calitatea artistică pe „prim-plan”
Noaptea Muzeelor, un festival naţional al artei şi culturii
Viitorul începe azi: performanţe internaţionale ale tinerilor
Capodopere ale artei universale, de la Brukenthal la Art Safari şi retur
În Săptămâna Mare, Corul Madrigal a susţinut… Mari Concerte
Susţinerea financiară a proiectelor culturale, în consonanţă cu cererea publicului
La Art Safari, omul contemporan în expresia lui artistică