
Lucrările unor importanți artiști români, expuse la Muzeul Colecțiilor de Artă
Numărul 5, 14-20 februarie 2017 » Roza vânturilor
Muzeul Colecțiilor de Artă din București găzduiește, până la 30 aprilie, expoziția Pictură românească din colecția Fundației Bonte, ce reunește lucrările unor celebri artiști români, informează un comunicat emis de Institutul Cultural Român (ICR). Proiectul reprezintă inițiativa mai multor instituții, respectiv Muzeul Național de Artă al României (MNAR), Fundația Bonte și ICR, de a prezenta publicului opere importante din patrimoniul cultural românesc.
Publicul va putea admira lucrări din colecția Fundației Bonte realizate de artiști români de renume, precum Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Francisc Șirato, Ștefan Dimitrescu, Camil Ressu, Magdalena Rădulescu sau Alexandru Ciucurencu, într-un proiect expozițional care își propune să promoveze arta românească în plan național și internațional. Totodată, expoziția va include ghidaje speciale și activități educative.
Prezentată în anul 2016 la Palatul Național Ajuda din Lisabona, expoziția prezentată acum publicului român completează cu opere importante paleta de lucrări create în România în perioada 1875-1945 și aflate în colecțiile MNAR.
Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Colecțiilor de Artă din București, de sâmbătă până miercuri, în intervalul orar 10.00-18.00. Accesul ultimului vizitator este permis cu o oră înainte de închiderea muzeului. În ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni, Muzeul Colecțiilor de Artă este deschis până la ora 22.00.
Mesajele de suflet ale Zilei Culturii Naţionale
Debutul muzical în 2023 sub „bagheta” performanţei
Sezonul expoziţional de iarnă, o sărbătoare a artei contemporane
La Târgul Gaudeamus 2022 a renăscut speranţa că, în România prezentă şi viitoare, cartea va ocupa locul pe care îl merită
Celebrităţi care au unit arta cu medicina: Brâncuşi şi Gerota
„Tichetele culturale”, un sprijin financiar pentru „consumatorii” de produse creative
Un turneu de succes al muzicii fără frontiere
Manifestări ştiinţifice şi culturale, sub semnul „pedagogiei” utilului şi frumosului