La început a fost cuvântul...

Din nou despre „date și informații”

Din nou despre „date şi informaţii”

Cu toate că din diferite zone ale spaţiului public, inclusiv din mediul academico-universitar, vin permanent semnale în legătură cu derapaje mai mici sau mai mari de la regulile scrierii şi vorbirii corecte, sub aspect practic, efectele sunt modeste. Astfel, continuă să circule, mai ales în emisiuni de televiziune şi radio, formule de genul celei înscrise în titlul notaţiilor de faţă.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Agenda CECCAR

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România: Implicare activă în îmbunătățirea legislației economico-financiare

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România: Implicare activă în îmbunătăţirea legislaţiei economico-financiare

Preşedintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Şova, s-a aflat recent la Reşiţa, unde s-a întâlnit cu membrii Filialei Caraş-Severin a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România. Cu acest prilej, preşedintele Corpului a acordat un interviu postului local Radio Reşiţa, în care a expus problemele cu care se confruntă profesioniştii contabili, soluţiile care se impun, precum şi evoluţia antreprenoriatului prin utilizarea serviciilor oferite de experţii contabili şi contabilii autorizaţi.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

CECCAR Gorj: Conducerea Corpului, în dialog cu membrii

CECCAR Gorj: Conducerea Corpului, în dialog cu membrii

Preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, prof. univ. dr. Robert Aurelian Şova, şi directorul general executiv al Corpului, lect. univ. dr. Florin Dobre, s-au aflat sâmbătă, 4 februarie a.c., la filiala Gorj, unde au avut o întâlnire cu membrii filialei ...

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Noii membri ai filialei Gorj au depus jurământul

Noii membri ai filialei Gorj au depus jurământul

Noii membri ai Filialei CECCAR Gorj, absolvenţi ai examenului de aptitudini – sesiunea noiembrie 2016, s-au angajat prin jurământ că vor respecta legile ţării, conduita etică, secretul profesional şi că îşi vor îndeplini cu conştiinciozitate îndatoririle de expert contabil. Aflaţi la ...

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Direct de la sursă

28 februarie, termenul-limită pentru depunerea Declarației 205

28 februarie, termenul-limită pentru depunerea Declaraţiei 205

Ultima zi a lunii februarie a.c. (28 inclusiv) este data-limită până la care plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitelor au obligaţia să depună declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit – Formularul 205 la organul fiscal competent, pentru veniturile obţinute în anul 2016, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Raport asupra inflației, februarie 2017

Raport asupra inflaţiei, februarie 2017

Săptămâna trecută a fost dat publicităţii obişnuitul Raport trimestrial asupra inflaţiei, ediţia februarie 2017, document elaborat de Banca Naţională a României (BNR). În cele ce urmează prezentăm sinteza acestui raport. Rata anuală a inflaţiei IPC s-a menţinut relativ stabilă pe parcursul trimestrului IV, rămânând în teritoriu negativ până la finele anului 2016 (-0,54% în luna decembrie, faţă de -0,57% în septembrie).

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Comisia Europeană: Previziunile economice de iarnă

Comisia Europeană: Previziunile economice de iarnă

Potrivit celor mai recente previziuni economice, publicate de Comisia Europeană (CE) luni, 13 februarie, în România, creşterea PIB-ului real este printre cele mai rapide din Uniunea Europeană şi se estimează că va rămâne astfel în orizontul de prognoză, fiind susţinută de relaxarea fiscală şi de creşterile salariale. Şomajul a scăzut semnificativ în 2016, iar previziunile arată că va rămâne la un nivel scăzut în perioada următoare.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Perspective și priorități ale Corpului european de solidaritate

Perspective şi priorităţi ale Corpului european de solidaritate

Comisia Europeană (CE) intenţionează ca în primăvara acestui an să prezinte o propunere legislativă pentru a conferi baza juridică necesară Corpului european de solidaritate. În acest scop, CE a lansat, săptămâna trecută, o consultare publică pentru a defini priorităţile-cheie şi pentru a identifica modalităţile de implementare a Corpului european de solidaritate.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea București-Ilfov, în dezbatere publică până la 22 martie

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea Bucureşti-Ilfov, în dezbatere publică până la 22 martie

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUB) 2016-2030 pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov. Documentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei, la adresa, şi la avizierul Primăriei Municipiului Bucureşti.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Breviar statistic

În anul 2016, produsul intern brut a crescut, comparativ cu anul 2015, cu 4,8%

În anul 2016, produsul intern brut a crescut, comparativ cu anul 2015, cu 4,8%

Produsul intern brut în trimestrul IV 2016 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,3% comparativ cu trimestrul III 2016. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2015, produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,7% pe seria brută şi de 4,8% pe seria ajustată sezonier. Seria ajustată sezonier a produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a: revizuirii seriilor brute ale PIB trimestrial (...).

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Câștigul salarial mediu nominal net, 2.354 lei în decembrie 2016

Câştigul salarial mediu nominal net, 2.354 lei în decembrie 2016

În decembrie 2016, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 3.257 lei, cu 8,4% mai mare decât în luna anterioară, potrivit informaţiilor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2.354 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 182 lei (+8,4%).

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Exporturile au crescut cu 5,1% în 2016

Exporturile au crescut cu 5,1% în 2016

În anul 2016, exporturile FOB au însumat 57,385 miliarde de euro (în creştere cu 5,1% faţă de 2015), iar importurile CIF au însumat 67,342 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a fost anul trecut de 9,956 miliarde de euro, mai mare cu 1,590 miliarde de euro decât cel înregistrat în anul 2015.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Cifra de afaceri din industrie, în termeni nominali, a crescut anul trecut cu 4,7%

Cifra de afaceri din industrie, în termeni nominali, a crescut anul trecut cu 4,7%

În anul 2016, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut cu 4,7% comparativ cu anul 2015, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+5,8%). Industria extractivă a scăzut cu 27%. Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+17,7%), industria bunurilor de capital (+10%), industria bunurilor de uz curent (+6%) şi industria bunurilor intermediare (+0,7%).

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Conectarea la era digitală

Studiu: Românii, cei mai vulnerabili din UE în privința furnizării datelor personale

Studiu: Românii, cei mai vulnerabili din UE în privinţa furnizării datelor personale

Românii care utilizează internetul sunt cei mai vulnerabili din Uniunea Europeană (UE) din punctul de vedere al folosirii datelor personale de către alte entităţi, în contextul în care doar 15% dintre ei au refuzat anul trecut să-şi ofere datele personale pentru a fi folosite în scopuri de publicitate, faţă de o medie europeană de 80%, potrivit unui studiu publicat de agenţia de marketing Perceptum, citat de News.ro.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Kaspersky Lab: Infractorii cibernetici atacă organizații guvernamentale folosind software legitim

Kaspersky Lab: Infractorii cibernetici atacă organizaţii guvernamentale folosind software legitim

Mai mulţi infractori cibernetici au lansat în ultimele luni, pe plan global, o serie de atacuri extrem de greu de detectat împotriva unor organizaţii guvernamentale, bănci şi companii telecom folosind software legitim, potrivit unui raport dat publicităţii de furnizorul rus de soluţii de securitate cibernetică Kaspersky Lab, citat de News.ro.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

WhatsApp introduce sistemul Two-step verification

WhatsApp introduce sistemul Two-step verification

Aplicaţia WhatsApp introduce sistemul de verificare dublă Two-step verification pentru a asigura securitatea conturilor utilizatorilor, potrivit News.ro. Noua facilitate este în curs de instalare pe toate platformele pe care rulează WhatsApp, va fi opţională şi va putea fi activată din secţiunea Account a meniului de configurare a aplicaţiei, precizează sursa citată.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Twitter va lansa noi funcții împotriva abuzurilor online

Twitter va lansa noi funcţii împotriva abuzurilor online

Reprezentanţii companiei Twitter au anunţat că vor lansa noi funcţii în perioada următoare pentru a limita abuzurile online, informează BBC, citat de News.ro. Funcţiile nou-anunţate se referă la o procedură de identificare a persoanelor care au fost suspendate permanent de pe această reţea şi împiedicarea lor să-şi creeze alte conturi pe Twitter, precum şi la rezultatele unor căutări mai sigure.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

O nouă opțiune: Șoferii Uber pot prelua curse în funcție de traseul prestabilit

O nouă opţiune: Şoferii Uber pot prelua curse în funcţie de traseul prestabilit

Începând cu luna aceasta, aplicaţia de ride sharing Uber are o nouă opţiune, Destinaţii predefinite, prin care şoferii din Bucureşti pot prelua curse doar pentru o anumită adresă, potrivit unui anunţ al companiei, citat de News.ro. Prin opţiunea amintită, şoferii pot introduce o anumită destinaţie şi vor primi curse doar de la pasagerii care merg în direcţia respectivă, atât timp cât nu îi abate de la ruta lor cu mai mult de 1,5 kilometri.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Publicații de specialitate

IFRS BV 2015, cele mai importante norme ale IASB, traduse în limba română

IFRS BV 2015, cele mai importante norme ale IASB, traduse în limba română

Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS) 2015 reprezintă singura ediţie oficială tipărită a textului consolidat al normelor autorizate ale IASB emise la 1 ianuarie 2015. Ediţia amintită, publicată în două volume, este disponibilă la filialele CECCAR: Partea A (Cadrul general conceptual şi dispoziţii) cuprinde textul consolidat al Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS), al Standardelor Internaţionale de Contabilitate (IAS) şi al Interpretărilor SIC şi IFRIC; Partea B cuprinde documentele care însoţesc standardele, cum ar fi exemple ilustrative, îndrumări de implementare, baze pentru concluzii şi opinii contrare.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Semnal editorial

Contabilitatea, expertiza și auditul afacerilor - abonamente 2017
Normele Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public, ediția 2016, traduse și republicate de CECCAR

Normele Internaţionale de Contabilitate pentru Sectorul Public, ediţia 2016, traduse şi republicate de CECCAR

În calitatea sa de organism care gestionează profesia contabilă din România, CECCAR se implică permanent în dezvoltarea profesională a membrilor săi, menţinând în acelaşi timp un parteneriat strâns şi constructiv cu toate părţile interesate, în special cu normalizatorul român şi cu ...

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat – Ediția a IV-a, revizuită și adăugită

Ghid pentru pregătirea candidaţilor la examenul de aptitudini pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat – Ediţia a IV-a, revizuită şi adăugită

În vederea obţinerii calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat, stagiarii CECCAR care s-au achitat de toate sarcinile privind efectuarea lucrărilor profesionale şi pregătirea tehnică şi deontologică trebuie să promoveze examenul de aptitudini. Prin acest examen naţional, CECCAR asigură accesul pe piaţa serviciilor contabile şi conexe, fie în calitate de expert contabil, fie în calitate de contabil autorizat, doar al acelor specialişti care posedă un înalt nivel de competenţă profesională şi conduită etică.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat – Ediția a V-a, revizuită

Ghid pentru pregătirea candidaţilor la examenul de acces la stagiul pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat – Ediţia a V-a, revizuită

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România organizează anual examen de admitere la stagiu în vederea obţinerii calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat, potrivit Regulamentului privind accesul la profesie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 227 din 5 martie 2008. Ca urmare, CECCAR vine în întâmpinarea candidaţilor cu un instrument deosebit de util în procesul de pregătire, şi anume Ghid pentru pregătirea candidaţilor la examenul de acces la stagiul pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Prim-plan decizional

Guvernul a decis înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții

Guvernul a decis înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Executivul a adoptat un memorandum privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care va avea drept scop dezvoltarea şi finanţarea proiectelor de investiţii rentabile şi sustenabile, fiind un mecanism de finanţare care va identifica şi materializa oportunităţi investiţionale cu impact în dezvoltarea economică durabilă şi crearea de noi locuri de muncă pe termen lung.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Document

Raport privind situația macroeconomică pe anul 2017 și proiecția acesteia pe anii 2018-2020 (III)

Raport privind situaţia macroeconomică pe anul 2017 şi proiecţia acesteia pe anii 2018-2020 (III)

Continuăm să publicăm capitole din documentul elaborat de Guvern, prin Ministerul Finanţelor Publice, în vederea fundamentării bugetului general consolidat pentru anul 2017. Execuţia bugetului general consolidat pe baza datelor operative de executie pe anul 2016 s-a încheiat cu un deficit de 18,3 miliarde de lei, respectiv 2,41% din PIB.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Comentariul ediției

Calitatea creșterii economice

Calitatea creşterii economice

Teodor Brateş

Nu încape urmă de îndoială că interesul faţă de publicarea datelor-semnal privind creşterea economică în trimestrul IV şi pe întregul an 2016 se află la cote deosebit de înalte. În evoluţia produsului intern brut, profesioniştii contabili, toţi economiştii au extrem de multe surse de analiză, de evaluare, de anticipare la nivel microeconomic, deoarece cunosc foarte bine ţesătura de legături, dimensiunile şi profunzimea schimburilor de activităţi la scară naţională şi, totodată, influenţa proceselor de integrare şi globalizare pe arii regionale, europene şi mondiale.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Eveniment

Spații pentru cultură

Spaţii pentru cultură

Alexandra Rizea

Aşa cum am mai remarcat în numerele anterioare, periodic, tematica panourilor de pe grilajul din faţa Muzeului Municipiului Bucureşti se schimbă. Bunăoară, la începutul lunii februarie s-a prezentat o scurtă istorie a banilor (monede şi bancnote) din diverse perioade ale secolului trecut.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Cariere. Drumul spre performanță

Puterea exemplului stimulează comportamente la nivelul cerințelor profesionale, civice și etice

Puterea exemplului stimulează comportamente la nivelul cerinţelor profesionale, civice şi etice

Interviu cu Simion Ciubotaru, membru al Filialei CECCAR Vaslui: „Sunt, în viaţă, anumite momente care – aparent neimportante, întâmplătoare – ajung să aibă un rol deosebit în carieră, chiar în propriul destin. Un asemenea moment a fost în 1992, când, după aproape şase ani de vechime în industria antedecembristă (începând ca muncitor necalificat, mecanic şi, apoi, inginer mecanic), am văzut un film american în care am aflat de o meserie despre care nu mai auzisem – broker la bursă.”

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Programul oficial de internship al Guvernului României se derulează și în 2017

Programul oficial de internship al Guvernului României se derulează şi în 2017

Programul oficial de internship al Guvernului se va derula în această vară în perioada 17 iulie – 18 septembrie 2017 şi va avea ca obiectiv implicarea tinerilor performanţi în activităţile Guvernului, pentru dobândirea experienţei şi a cunoştinţelor practice. Stagiarii vor fi recrutaţi la Palatul Victoria, în ministere şi în celelalte instituţii participante la program.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Help Cont Expert – Premiul „Firme de top ale anului 2016” în Topul local al celor mai bune societăți membre CECCAR, filiala Brașov

Help Cont Expert – Premiul „Firme de top ale anului 2016” în Topul local al celor mai bune societăţi membre CECCAR, filiala Braşov

Help Cont Expert este o firmă de contabilitate, consultanţă financiară şi audit care pune pe primul plan ca principii de bază în colaborarea cu clienţii săi competenţa, calitatea, profesionalismul, corectitudinea. Compania şi-a început drumul în anul 2000, atunci când iniţiatorii săi, un economist şi un inginer informatician, au realizat că în domeniul contabilităţii şi consultanţei financiare calitatea serviciilor lasă mult de dorit.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Expertiza și auditul afacerilor

Tratamentul fiscal al cheltuielilor de protocol

Tratamentul fiscal al cheltuielilor de protocol

Cristian Marinescu

Referitor la cheltuielile de protocol, în cadrul Codului fiscal actual se prezintă trata­mentul fiscal al acestora din punctul de vedere al impozitului pe profit, al impozitului pe veniturile din activităţi independente şi al TVA, fără a exista însă o definiţie clară a lor.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor

MobiliseSME: Un program pentru angajații IMM-urilor din Europa

MobiliseSME: Un program pentru angajaţii IMM-urilor din Europa

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est informează că proiectul MobiliseSME, finanţat prin programul european Employment and Social Innovation – PROGRESS, 2016-2017, oferă sprijin financiar pentru scurte perioade de training pentru angajaţii întreprinderilor mici şi mijlocii în companii partenere din străinătate.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Piața de capital

Cât costă listarea unei companii la Bursa de Valori București?

Cât costă listarea unei companii la Bursa de Valori Bucureşti?

După cum se ştie, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) reprezintă o punte între antreprenorii în căutarea finanţării pentru afaceri şi investitorii care au banii necesari antreprenorilor. Listarea la bursă reprezintă unul dintre cei mai importanţi paşi din viaţa unei companii care doreşte să obţină capital pentru dezvoltare. În acest context, pentru cei interesaţi, BVB prezintă, într-un comunicat, lista tarifelor percepute pentru listarea unei companii.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Curier legislativ

20 februarie, termenul de depunere la MFP a situațiilor financiare ale instituțiilor publice pe anul 2016

20 februarie, termenul de depunere la MFP a situaţiilor financiare ale instituţiilor publice pe anul 2016

Instituţiile publice au termen până la 20 februarie pentru a depune situaţiile financiare la 31 decembrie 2016 la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Ordinul nr. 191/2017, prin care se aprobă Normele metodologice privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare ale instituţiilor publice la 31 decembrie 2016, a apărut în Monitorul Oficial nr. 103/06.02.2017.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

MFP: O nouă procedură de îndreptare a erorilor din documentele de plată întocmite de contribuabili

MFP: O nouă procedură de îndreptare a erorilor din documentele de plată întocmite de contribuabili

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a elaborat o nouă procedură de îndreptare a erorilor din documentele de plată întocmite de debitori referitoare la obligaţiile fiscale. Actul normativ prin care se aprobă procedura amintită a fost publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial (OMFP nr. 164/2017, apărut în MO nr. 108/08.02.2017).

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

ANAF: Au fost modificate declarațiile 010, 015 și 030

ANAF: Au fost modificate declaraţiile 010, 015 şi 030

Formularele 010, 015 şi 030, de înregistrare fiscală a anumitor categorii de contribuabili, au un nou format începând de săptămâna trecută, în urma modificărilor aduse de Ordinul preşedintelui ANAF nr. 511/2017, publicat în Monitorul Oficial nr. 110/09.02.2017.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Programul Prima Mașină continuă și în acest an

Programul Prima Maşină continuă şi în acest an

Pentru continuarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, Executivul a aprobat, printr-o hotărâre, completarea Normelor de aplicare aferente acestuia. În acest sens, Guvernul a stabilit plafonul de garanţii pentru 2017 la nivelul sumei de 50 de milioane de lei, din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru anul anterior.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Noi formulare pentru stabilirea din oficiu a CAS pentru persoanele fizice

Noi formulare pentru stabilirea din oficiu a CAS pentru persoanele fizice

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat recent formularele utilizate de organul fiscal pentru stabilirea din oficiu a contribuţiei de asigurări sociale (CAS) datorate de persoanele fizice. Modelul şi conţinutul acestora au fost aprobate prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 648/2017, publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial (nr. 114/10.02.2017).

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Investiții pentru retehnologizarea industriei de apărare

Investiţii pentru retehnologizarea industriei de apărare

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se completează OUG nr. 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

13 medicamente noi pe listele de compensate sau gratuite

13 medicamente noi pe listele de compensate sau gratuite

Guvernul a aprobat o hotărâre potrivit căreia 13 noi denumiri comune internaţionale (DCI) intră pe listele medicamentelor compensate şi gratuite de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, în sistemul public de sănătate. Măsura are scopul să asigure accesul la tratament cu medicamente noi, inovative, pentru cât mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu afecţiuni pentru care sunt indicate aceste medicamente.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Fonduri europene

Sprijin financiar pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite. Solicitările pot fi depuse până la 31 martie 2017

Sprijin financiar pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite. Solicitările pot fi depuse până la 31 martie 2017

Până la 31 martie 2017, deţinătorii de terenuri pot accesa Schema de ajutor de stat Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite, aferentă Măsurii 8 Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor, submăsura 8.1 Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite din cadrul PNDR 2014-2020, informează Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Proiectul NEPTUNE: Platformă virtuală de colaborare cu mediul de afaceri

Proiectul NEPTUNE: Platformă virtuală de colaborare cu mediul de afaceri

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a anunţat că organizează, în cadrul proiectului NEPTUNE, în zilele de 22 şi 23 februarie a.c., evenimentul online de matchmaking internaţional (întâlniri bilaterale B2B) în domeniul industriilor „albastre”, prin intermediul unei platforme virtuale de colaborare.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Roza vânturilor

Ziua Brâncuși – 141 de ani de la nașterea marelui sculptor

Ziua Brâncuşi – 141 de ani de la naşterea marelui sculptor

Institutul Cultural Român (ICR) va marca împlinirea a 141 de ani de la naşterea sculptorului român Constantin Brâncuşi, celebrată la 19 februarie, printr-o serie de manifestări, organizate în perioada următoare atât în ţară, cât şi în străinătate, informează ICR, printr-un comunicat.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Joi se pun în vânzare biletele pentru Festivalul Enescu 2017

Joi se pun în vânzare biletele pentru Festivalul Enescu 2017

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 se pun în vânzare joi, 16 februarie, începând cu ora 10.00, în reţeaua Eventim, anunţă organizatorii festivalului, printr-un comunicat. Biletele vor fi disponibile atât online, pe site-ul Eventim, cât şi în magazinele partenere din ţară.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Lucrările unor importanți artiști români, expuse la Muzeul Colecțiilor de Artă

Lucrările unor importanţi artişti români, expuse la Muzeul Colecţiilor de Artă

Muzeul Colecţiilor de Artă din Bucureşti găzduieşte, până la 30 aprilie, expoziţia Pictură românească din colecţia Fundaţiei Bonte, ce reuneşte lucrările unor celebri artişti români, informează un comunicat emis de Institutul Cultural Român (ICR). Proiectul reprezintă iniţiativa mai multor instituţii, respectiv Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), Fundaţia Bonte şi ICR, de a prezenta publicului opere importante din patrimoniul cultural românesc.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017

Eveniment dedicat lui George Orwell, la Cluj

Eveniment dedicat lui George Orwell, la Cluj

Vineri, 17 februarie, la Librăria Humanitas din Cluj va avea loc un eveniment dedicat volumului Fără un sfanţ prin Paris şi prin Londra, de George Orwell, apărut de curând la Editura Polirom, informează un comunicat publicat pe site-ul editurii. La evenimentul amintit, programat să înceapă la ora 18.00, vor vorbi despre carte Codruţa Simina şi Adrian Teleşpan.

  Nr. 5, 14-20 februarie 2017


Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.