Piaţa berii a crescut cu 2% în 2017. Sectorul berii creează, direct și indirect, peste 85.000 de locuri de muncă la nivel național 

Piața berii a crescut cu 2% în 2017. Sectorul berii creează, direct și indirect, peste 85.000 de locuri de muncă la nivel național 

Telex » Știri 17 aprilie 2018  

Piaţa berii a înregistrat, în 2017, o creștere de 2%, ajungând la un volum de 16,11 milioane hectolitri (hl), a anunţat astăzi Asociația Berarii României. Consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 82 l.  „Piața berii a evoluat firesc pe parcursul anului trecut înregistrând o creștere moderată de 2% în volum. Avem de-a face cu un trend pozitiv care, deși îl considerăm încă fragil, ne dorim să constituie o bază importantă pentru evoluția din acest an”, a declarat Lucian Ghinea, președinte Asociației Berarii României.

„Producția de bere reprezintă un real stimul pentru creșterea economică a României prin crearea de locuri de muncă la nivel național, generarea de valoare adăugată în cadrul tuturor activităților conexe și prin importante contribuții la bugetul de stat sub formă de taxe și impozite. Datorită caracterului său profund național, definit de producția locală în proporție de peste 97% și 70% ingrediente provenite din agricultura României, sectorul berii are o influență semnificativă asupra gradului de ocupare a forței de muncă, prin crearea, la nivelul întregii țări, direct și indirect, a peste 85.000  locuri de muncă pentru români”, se subliniază într-un comunicat al asociaţiei. „Rolul de motor al economiei României pe care sectorul berii îl are este confirmat și de valoarea adăugată pe care acesta o generează în toate domeniile conexe de activitate și care depășește anual 860 milioane euro. La aceasta se adaugă importante contribuții, directe și indirecte, la bugetele de stat și locale, de peste 530 milioane euro/an”, a adăugat Julia Leferman, directorul general al asociației.

Potrivit datelor furnizate de asociaţie, în ciuda unei foarte ușoare creșteri a importurile pe parcursul anului 2017, de doar 0,03 milioane hl, atingând astfel un total de 0,47 milioane hl, piața berii din România continuă să își păstreze caracterul profund național, ponderea producției locale fiind de peste 97% din consumul intern. În ceea ce privește exporturile, acestea au înregistrat o ușoară scădere, de 0,01 milioane hl față de anul anterior, atingând un total de 0,41 milioane hl.



Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.