
Românii, primii în UE în ceea ce privește proprietatea asupra locuinței
Numărul 19-20, 19 mai - 1 iun. 2020 » Roza vânturilor
Aproximativ 96% dintre români erau, în 2018, proprietarii imobilelor în care locuiau, acesta fiind cel mai ridicat procentaj de proprietari de locuințe din rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, în timp ce în Germania puțin peste jumătate (51%) dintre cetățeni dețineau propria lor locuință, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. La nivelul UE, în 2018, procentajul cetățenilor care dețineau propria casă sau propriul apartament se situa la 70%. În rândul statelor membre, cele mai mari procentaje de cetățeni care dețineau propria locuință se observă în România (96%), Slovacia (91%), Croația și Lituania (ambele cu 90%), la polul opus fiind Germania (51%) și Austria (55%).
În 2018, 46% din populația UE locuia în apartamente și aproximativ 53,3% în case. Peste o treime (35%) din populație trăia în locuințe unifamiliale și aproape o cincime (19%) în case semidetașate sau terasate.
Apartamentele sunt preferate în nouă țări, în special în Letonia (66%), Spania (65%), Estonia (62%) și Grecia (61%), cele mai reduse ponderi fiind în Irlanda (8%) și Olanda (20%).
Potrivit datelor citate, mai mult de două treimi din populația UE trăia în locuințe unifamiliale în Croația (70%), urmată de Slovenia (66%), Ungaria și România (ambele cu 65%), Danemarca (53%), Polonia și Slovacia (ambele cu 50%).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Tradițiile trec cu succes „testele” timpului și spațiului
București, pol european și mondial al securității cibernetice
Farmecul de neegalat al anilor de studenție
În urmă cu 110 ani, Henri Coandă a scris istorie: primul zbor al unui avion cu reacție
Adaptarea la vremuri și capacitatea de a birui dificultățile
Târgul de Carte Gaudeamus a rămas vizibil și atractiv
Nimic nu poate înlocui călătoriile, dar soluții parțiale există
Ziua Internațională a Internetului – pledoarie pentru armonizarea „spațiului virtual” cu „spațiul vital”