
Sorin Grindeanu: Lucrăm la o lege care să nu mai permită constructorilor blocarea proiectelor de infrastructură
Telex » Știri
28 ianuarie, 9:19
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) lucrează la o lege care să nu mai permită constructorilor să blocheze proiectele de infrastructură, le-a transmis ministrul de resort, Sorin Grindeanu, reprezentanților asociațiilor care militează pentru construcția de autostrăzi în zona Moldovei, relatează Agerpres. „Am discutat cu reprezentanții Asociațiilor care militează pentru construcția autostrăzilor în zona Moldovei. Le-am transmis că lucrăm acum la un cadru legislativ care să nu mai permită blocarea proiectelor de infrastructură. Trebuie să înceteze șantajul pe care îl fac unii constructori. Nu respectă contractele deoarece știu că în cazul unei rezilieri termenele prevăzute de lege pentru reluarea licitațiilor sunt foarte lungi. Acest nou cadru legislativ va ajuta implicit construcția viitoarelor autostrăzi și drumuri expres din Moldova și Bucovina”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.
În ceea ce privește Autostrada Moldovei - A7, ministrul Transporturilor a publicat stadiile de evoluție în care se află sectoarele acesteia, arătând că pe tronsoanele Pașcani - Suceava și Suceava - Siret prestatorul nu se mobilizează suficient, iar autoritățile calculează penalizări de întârziere.
„Ploiești - Buzău: 63,250 km - se află în faza finală de evaluare a ofertelor depuse pentru construcția acestui tronson. Buzău - Focșani: 82,44 km - Proiectul Tehnic a fost aprobat și poate începe elaborarea documentației pentru a scoate cât mai rapid la licitație execuția lucrărilor. Focșani - Bacău: 95,90 km - Proiectul Tehnic este aproape de finalizare. Anul acesta vom demara licitația pentru execuție. Bacău - Pașcani: 77,28 km - Proiectul Tehnic este în curs de revizuire ca urmare a observațiilor emise de către CNAIR. Termenul de finalizare al documentației și demararea licitației pentru construcție este anul acesta. Pașcani - Suceava: 61,86 km și Suceava - Siret: 56,17 km - Ritmul este nesatisfăcător din cauză că prestatorul nu se mobilizează suficient. În acest moment sunt calculate penalizări de întârziere”, a menționat Sorin Grindeanu.
De asemenea, ministrul Transporturilor a explicat că în ceea ce privește Autostrada Unirii - A8 (Târgu Neamț - Iași - Ungheni, 100,14 km), continuă investigațiile geotehnice pe sectorul cuprins între Târgu Neamț (Moțca) și Târgu Frumos, iar pentru sectorul dintre Târgu Frumos și Lețcani au fost demarate investigațiile geotehnice.
Totodată, despre Autostrada Târgu Mureș - Târgu Neamț (211 km), Sorin Grindeanu a scris că au fost elaborate memoriile pentru obținerea acordurilor de mediu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Cu privirea din prezent spre un trecut fondator. O expoziție internațională Leonardo da Vinci, la Bușteni
Un regal artistic sub prestigioasa emblemă a „Cununii Carpaților”
Smaranda Brăescu, un reper în istoria aeronauticii românești
Restaurarea frescei din Aula Magna a ASE, prilej de reamintire a frumoșilor ani de studenție
Meserii legendare, o expoziție emblematică pentru București
BookFest a reînviat la Timișoara
„Muzică pe pâine”, o invitație la o lume sonoră fascinantă
Festivalul Dinu Lipatti, „cap de afiș” al actualității cultural-artistice