Studiu: Numeroși angajatori renunță la procesele clasice de recrutare și pun accent pe interviurile informale
Telex » Știri
17 ianuarie 2017
Angajatorii înlocuiesc procesele clasice de recrutare cu cele sociale, punând accent pe mediul online și pe interviurile informale, reiese dintr-o analiză publicată astăzi de Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR. „Tinerii din generația Millennials, născuți în perioada 1980-2000, sunt destul de greu de abordat de către angajatori. Pentru aceștia salariul nu este cel mai important și, de departe, nici singurul aspect pe care aceștia îl iau în considerare în alegerea unui loc de muncă. De aceea procesul de recrutare este diferit”, a afirmat coodonatorul departamentului de HR din cadrul Smartree, Raluca Peneș, citată de News.ro.
Potrivit analizei, tinerii sunt acum ușor de găsit și de atras în mediul online, pe rețelele de socializare, unde își expun cunoștințele, dar și de unde își extrag toate informațiile despre un posibil angajator. În plus, la interviu este important ca angajatorii să menționeze aspecte legate de mediul organizațional, pachetul de beneficii extrasalariale, flexibilitatea programului de lucru, existența oportunității de a evolua profesional cât mai rapid, distanța fata de domiciliu, lucruri foarte importante pentru candidații care fac parte din generația Millennials, se mai arată în cercetare.
O altă tendință identificată de Smartree pe piața muncii în ultima perioadă este recrutarea într-un mod alert. Astfel, intrarea pe piața din Romania a unui număr mare de companii multinationale, într-un timp relativ scurt, a generat un necesar suplimentar de personal. În același timp, termenele scurte în care acest necesar trebuie livrat a afectat și calitatea proceselor de recrutare, reiese din analiză.
Sub egida UNESCO, valorile culturii românești se bucură în lume de o tot mai largă recunoaștere
Capodopere ale lui Picasso și Dali strălucesc pe firmamentul cultural românesc
Radiodifuziunea Română la a 95-a aniversare; un serviciu public pentru milioane de ascultători
Un Barometru „oglindă” al dinamicii consumului cultural
Bani pentru cultură, generatori de valoare adăugată la scară locală și națională
Săptămâna Teatrului Tânăr, o probă de „anduranță” a tradiției și inovației artistice
KINOdiseea de la București, o „călătorie” fascinantă în lumea filmului
Festivalul „George Enescu”, un brand național consacrat absolut la scară mondială