O nouă expoziție temporară a Muzeului Hărților: „București. O stratigrafie în hărți și planuri”
Numărul 21-22, 4-17 iun. 2025 » Roza vânturilor
Muzeul Hărților (str. Londra nr. 39, sector 1, București) găzduiește, în perioada 22 mai – 7 septembrie 2025, expoziția documentară „București. O stratigrafie în hărți și planuri”, al cărei vernisaj este organizat miercuri, 21 mai 2025, de la ora 18:00. Accesul la vernisaj este gratuit.
Potrivit unui comunicat al Muzeului Hărților, expoziția este curatoriată de Mihai Ștefan Florea, muzeograf (Muzeul Național de Istorie a României), Ștefan Huțanu, arhitect și designer 3D (Lavița Verde) și Eugen Grama, muzeograf (Muzeul Hărților).
„București. O stratigrafie în hărți și planuri” propune o explorare în istoria urbană a Bucureștiului începând cu mijlocul secolului al XIX-lea, prin planuri și hărți, imagini de arhivă și o machetă 3D, ce reconstituie locuri și zone astăzi dispărute ori profund schimbate din structura urbană a Bucureștiului.
„Expoziția oferă vizitatorilor o adevărată incursiune pe străzile Bucureștiului de la mijlocul veacului al XIX-lea. Orașul pare că prinde viață prin intermediul hărților și planurilor, dar și al fotografiilor de epocă. Prin realizarea cartografică, realizată de baronul Arthur Rudolf von Borroczyn, veți putea retrăi atmosfera celui mai mare oraș al Valahiei, la 1846: străzi sau clădiri impozante care au rezistat până astăzi, locuri prin care au trecut mari personalități istorice, târguri aglomerate, trăsuri și calești trase de cai, evenimente și istorii captivante sunt dezvăluite prin prisma planurilor și hărților Bucureștiului de odinioară. Reconstituirea țesutului urban al orașului la mijloc de secol XIX prin intermediul unei machete la scară întregește experiența vizitatorilor pe întreaga durată a expoziției“, a afirmat Mihai Ștefan Florea, curator și muzeograf la Muzeul Național de Istorie a României, citat în comunicat.
Programul de vizitare este de miercuri până duminică, orele 10:00 – 18:00. Prețul biletelor este: 10 lei (tarif întreg), 5 lei (pensionari), 2,5 lei (elevi și studenți) Biletele pot fi achiziționate online AICI.
„Bucharest Tech Week”, o imagine a viitorului pregătită în prezent
BookFest: un milion de cărți și tot atâtea oferte de lectură captivantă
Mărturii de neuitat despre Tudor Arghezi, marele autor al „Cuvintelor potrivite”
București, gazdă a unui spectacol internațional al „sportului minții”
LYNX Festival – imagini ale minunilor naturii, pledoarie în susținerea protecției mediului
20 de săptămâni de regal teatral: Caravana Shakespeare
Pregătirile pentru TIFF 2025 anticipează noi succese ale cinematografiei românești
Pregătirile pentru Festivalul „George Enescu”, premise ale unor concerte memorabile