La început a fost cuvântul...

Adaosul care diminuează şi scăderea care adaugă
Există un principiu al lui Gauss formulat în cea mai succintă manieră posibilă: „Maximum de idei în minimum de cuvinte”. Reamintim celebra remarcă în continuarea constatărilor referitoare la cuvintele perechi „maxim-maximum” şi „minim-minimum”. Astfel, ne este dat să auzim mai tot timpul formulări care conţin cuvinte inutile şi altele care devin neinteligibile prin excesul de concizie. Şi acum, câteva exemple în temă.
Prim-plan decizional

MFP pune în dezbatere publică Normele de aplicare a unor acte normative de modificare şi completare a Codului fiscal
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat lansarea în dezbatere publică a Normelor de aplicare a unor acte normative de modificare şi completare a Codului fiscal. Proiectul are ca scop clarificarea măsurilor introduse prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 84/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal şi prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
Agenda CECCAR

CECCAR Galaţi: Eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Femeii
Vineri, 3 martie a.c., la sediul Filialei CECCAR Galaţi a avut loc un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Femeii. Peste 50 de doamne au fost prezente în sala care a „înflorit” odată cu zâmbetele lor. Coordonatorii evenimentului au fost Elena Ecaterina Chivu, preşedintele filialei Galaţi, şi Laurenţiu Valeriu Onose, directorul executiv al filialei.

CECCAR Constanţa: Masă rotundă cu reprezentanţi ai DGRFP Galaţi
La sfârşitul lunii februarie, aproximativ o sută de profesionişti contabili din Constanţa au participat la masa rotundă organizată de filiala CECCAR, ocazie cu care reprezentanţi ai Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi au prezentat subiecte de interes.

CECCAR Bacău: Seminar în colaborare cu ITM
Sala de cursuri „Ion Ionescu de la Brad”, din incinta Filialei CECCAR Bacău, a găzduit, la 28 februarie, seminarul cu tema Promovarea îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii în munca lucrătorilor şi angajatorilor din întreprinderile mici şi mijlocii care au ca obiect principal de activitate efectuarea misiunilor de contabilitate, audit şi consultanţă în domeniul fiscal.
Curier legislativ

Legislaţie comentată
Sursa: Ordinul ministrului comunicaţiilor şi pentru societatea informaţională, al ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice, al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice şi al ministrului finanţelor publice nr. 872/5.932/2.284/ 2.903 din 1 noiembrie 2016 privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator, publicat în Monitorul Oficial nr. 22/09.01.2017

ASF: Entităţile care activează în sistemul de pensii private trebuie să introducă în raportul administratorilor o declaraţie nefinanciară
Normele contabile conforme cu directivele europene aplicabile sistemului de pensii private au fost modificate recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în sensul completării dispoziţiilor aplicabile entităţilor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu cu noile reglementări europene, respectiv Directiva 2014/95/UE.

Un nou cadru legislativ privind detaşarea salariaţilor în cazul prestării de servicii transnaţionale
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de lege ce instituie un set comun de dispoziţii, măsuri şi mecanisme de control, aplicabile pe teritoriul României detaşării salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale. Proiectul normativ, adoptat de Senat anul trecut, urmează să fie înaintat preşedintelui României pentru promulgare şi stabileşte inclusiv măsurile de prevenire şi sancţionare a oricărui abuz.
Direct de la sursă

Accountancy Europe: Viitorul profesiei şi noua imagine a organismului profesional european
Interviu cu Olivier Boutellis, CEO, şi Laura Buijs, Senior Manager pentru Comunicaţii. Olivier Boutellis, director executiv al Accountancy Europe, şi Laura Buijs, Senior Manager pentru Comunicaţii, ne împărtăşesc opiniile lor despre viitorul profesiei contabile din Europa şi despre transformările pe care le face organismul profesional european – fosta Federaţie a Contabililor Europeni (FEE), pentru a reprezenta peste un milion de contabili din întreaga Europă.

Răspunsurile Accountancy Europe la consultările Comisiei Europene
În luna februarie, Accountancy Europe a răspuns la consultarea publică a Comisiei Europene, Descurajarea utilizării schemelor de planificare fiscală agresivă de către consultanţi şi intermediari. Scrisoarea de intenţie şi răspunsul la consultarea publică privind intermediarii fiscali pot fi consultate pe site-ul Accountancy Europe.

Documente de lucru ale ECGI din seriile Finanţe şi Drept
În cadrul parteneriatului cu Reţeaua pentru Cercetare în Ştiinţe Sociale (SSRN), Institutul European pentru Guvernanţa Corporativă (ECGI) publică documente de lucru din seriile Finanţe şi Drept, principalul obiectiv al acestora fiind de a promova lucrări de cercetare pe teme conexe guvernanţei corporative, ai căror autori sau coautori sunt membri ai grupului de cercetare al ECGI.

ANAF a colectat circa 32 de miliarde de lei, în primele două luni ale anului
Situaţia încasărilor bugetare a fost analizată în cursul săptămânii trecute cu prilejul unei întâlniri dintre prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan-Nicolae Stan.

MFP va lua măsuri de ajustare bugetară, în caz de deviere de la ţinta de deficit
Întrucât au apărut informaţii contradictorii referitoare la dialogul dintre autorităţile de la Bucureşti şi cele de la Bruxelles privind unele aspecte ale politicii fiscal-bugetare, agenţia News.ro a solicitat un răspuns oficial pe această temă de la Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Eurobarometru: 52% dintre români au încredere în UE
La 10 ani de la aderare, încrederea românilor în Uniunea Europeană continuă să fie peste media europeană (52% vs 36%), ea scăzând însă semnificativ faţă de momentul aderării, când înregistra o cotă de 65%. Totodată, românii îşi păstrează viziunea mult mai optimistă decât media (67% vs 50%) asupra viitorului Europei, chiar dacă şi aceasta a consemnat o scădere, dar nu la fel de dramatică, faţă de momentul aderării, când înregistra un nivel de 75% (faţă de 69%, media europeană).

România va contribui, alături de OECD, la elaborarea măsurilor privind combaterea erodării bazei de impozitare şi transferul profiturilor
România se va alătura ţărilor şi jurisdicţiilor care lucrează cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) şi cu membrii G20 la dezvoltarea standardelor Proiectului BEPS (Erodarea bazei de impozitare şi transferul profiturilor) şi la monitorizarea implementării acestui pachet, care urmează să fie aplicat şi în ţara noastră, ţinând cont de particularităţile de dezvoltare.

România şi Serbia vor colabora pentru construcţia autostrăzii Timişoara-Pančevo
România şi Serbia vor colabora pentru punerea în aplicare a studiului de fezabilitate privind planificarea şi proiectarea unui nou drum rutier de mare viteză între Timişoara şi Pančevo. În acest sens, Guvernul a aprobat un Memorandum privind negocierea şi semnarea unui Protocol de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia.

Cursurile anului şcolar 2017-2018 vor începe luni, 11 septembrie 2017
Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a aprobat, prin ordin, structura anului şcolar 2017-2018. Potrivit documentului, cursurile noului an şcolar încep luni, 11 septembrie, şi însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni). Structura anului şcolar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018) şi semestrul al II-lea (12 februarie 2018 – 15 iunie 2018).

Bilete de tratament balnear pentru anul 2017
Guvernul a stabilit, prin hotărâre, atât numărul biletelor de tratament balnear acordate prin unităţile de profil care aparţin Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), pentru anul 2017, cât şi faptul că, pe lângă acestea, se vor contracta locuri la tratament balnear şi cu alţi operatori economici interesaţi.
Lumea în care trăim

CE a publicat Indicele competitivităţii regionale din 2016
Comisia Europeană (CE) a publicat cea de-a treia ediţie a Indicelui competitivităţii regionale pentru 263 de regiuni ale UE – un studiu care furnizează regiunilor informaţii utile pentru a-şi stimula performanţa economică. Competitivitatea regională reprezintă capacitatea unei regiuni de a oferi un mediu atrăgător şi durabil pentru ca întreprinderile şi rezidenţii să poată trăi şi să îşi poată desfăşura activitatea acolo.

Reţelele europene de referinţă: soluţii transfrontaliere pentru bolile rare
Reţelele europene de referinţă (RER), platforme unice şi inovatoare de cooperare transfrontalieră între specialişti pentru diagnosticarea şi tratarea unor boli complexe rare sau cu incidenţă redusă, au devenit funcţionale de la începutul lunii martie. „24 de RER tematice, care vor reuni peste 900 de unităţi sanitare foarte specializate din 26 de ţări, vor colabora într-o mare varietate de domenii, de la afecţiuni osoase până la boli hematologice, de la cancerul pediatric până la imunodeficienţă”.

Deloitte: România, pe primul loc în Europa Centrală şi de Est la vânzarea creditelor neperformante
România a ocupat primul loc în Europa Centrală şi de Est la vânzarea de portofolii de credite neperformante (NPL), cu tranzacţii încheiate în valoare de 3,5 miliarde euro în 2015 şi 2016, arată raportul anual Deloitte NPL Study. „Europa Centrală şi de Est a beneficiat de un interes crescut al investitorilor şi de o activitate bancară mai intensă datorită îmbunătăţirii condiţiilor economice şi creşterii provizioanelor în câteva ţări din regiune ca urmare a exerciţiului de evaluare a calităţii activelor (AQR).
Semnal editorial

Normele Internaţionale de Contabilitate pentru Sectorul Public, ediţia 2016, traduse şi republicate de CECCAR
În calitatea sa de organism care gestionează profesia contabilă din România, CECCAR se implică permanent în dezvoltarea profesională a membrilor săi, menţinând în acelaşi timp un parteneriat strâns şi constructiv cu toate părţile interesate, în special cu normalizatorul român şi cu ...

Ghid pentru pregătirea candidaţilor la examenul de aptitudini pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat – Ediţia a IV-a, revizuită şi adăugită
În vederea obţinerii calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat, stagiarii CECCAR care s-au achitat de toate sarcinile privind efectuarea lucrărilor profesionale şi pregătirea tehnică şi deontologică trebuie să promoveze examenul de aptitudini. Prin acest examen naţional, CECCAR asigură accesul pe piaţa serviciilor contabile şi conexe, fie în calitate de expert contabil, fie în calitate de contabil autorizat, doar al acelor specialişti care posedă un înalt nivel de competenţă profesională şi conduită etică.

Ghid pentru pregătirea candidaţilor la examenul de acces la stagiul pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat – Ediţia a V-a, revizuită
Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România organizează anual examen de admitere la stagiu în vederea obţinerii calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat, potrivit Regulamentului privind accesul la profesie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 227 din 5 martie 2008. Ca urmare, CECCAR vine în întâmpinarea candidaţilor cu un instrument deosebit de util în procesul de pregătire, şi anume Ghid pentru pregătirea candidaţilor la examenul de acces la stagiul pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat.

Document

Cartea albă privind viitorul Europei: Cinci scenarii ale modului în care Europa ar putea evolua până în 2025
Comisia Europeană (CE) a prezentat săptămâna trecută o Carte albă privind viitorul Europei, care reprezintă contribuţia Comisiei la summitul de la Roma din 25 martie 2017. „În acest moment în care ne pregătim să marcăm cea de-a 60-a aniversare a UE, putem număra printre realizările noastre şapte decenii de pace şi o Uniune extinsă, în care 500 de milioane de cetăţeni trăiesc în libertate într-una dintre cele mai prospere economii.”

Raport privind situaţia macroeconomică pe anul 2017 şi proiecţia acesteia pe anii 2018-2020 (VI)
Continuăm publicarea, pe capitole, a documentului elaborat de Guvern, prin Ministerul Finanţelor Publice (MFP), în vederea fundamentării bugetului general consolidat pentru anul 2017. Datoria guvernamentală, conform metodologiei UE, s-a situat la sfârşitul anului 2015 la un nivel de 37,9% din PIB, net inferior plafonului de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht.
Comentariul ediției

Din perspectiva actualităţii. Evoluţiile macro şi deciziile micro
În prezent, cel puţin trei elemente de interes major din sfera macroeconomică fac obiectul unor comentarii şi analize care, în mod firesc, îi preocupă şi pe profesioniştii contabili. Conexiunile obiective dintre micro şi macroeconomie impun o urmărire permanentă a evoluţiilor specifice deoarece – în calitatea lor de participanţi la fundamentarea actelor decizionale ale clienţilor – experţii contabili şi contabilii autorizaţi acţionează în cunoştinţă de cauză, inclusiv pe baza documentării sistematice, neîntrerupte, asupra a tot ceea ce influenţează şi poate influenţa rezultatele fiecărei entităţi economico-sociale.
Eveniment

De la Premiile Oscar la distincţiile DaKINO
S-au publicat atât de multe comentarii referitoare la gafele de la cea mai recentă Gală a Premiilor Oscar încât s-a ajuns, cu siguranţă, la o anumită saturaţie. Aşa că nu voi trata acest subiect, deşi mereu i se descoperă „noi înţelesuri”. Ceea ce merită, cred, să se consemneze este o informaţie mai puţin mediatizată: Premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale a fost acordat peliculei The Jungle Book (Cartea junglei).
Cariere. Drumul spre performanță

„Am încercat să fac totdeauna tot ceea ce mi-a stat în putinţă”
Interviu cu Carmen Moraru, preşedintele Filialei CECCAR Vaslui: „Vă mulţumesc pentru invitaţia pe care mi-aţi adresat-o de a vă acorda un interviu şi voi încerca să răspund cât mai... aplicat. Încep prin a sublinia că prima mea profesie a fost cea de inginer. În 1989 am absolvit Institutul Politehnic «Gheorghe Asachi» din Iaşi, Facultatea de Mecanică. Experienţa acumulată mi-a oferit deschiderea necesară pentru cunoaşterea şi înţelegerea a ceea ce înseamnă economia reală, cu toate dificultăţile provocate de perioada de tranziţie.”

A&C ASSOCIATED SRL – Premiul „Firme de top ale anului 2016” în Topul local al celor mai bune societăţi membre CECCAR, filiala Covasna
A&C ASSOCIATED este o firmă de contabilitate, consultanţă fiscală şi financiară care oferă servicii integrate în domeniul contabilităţii, taxelor, litigiilor fiscale, consultanţei fiscale şi reprezentării legale, auditului intern, auditului financiar ori analizei de risc.
Expertiza și auditul afacerilor

Situaţii de anulare şi redobândire a codului de înregistrare în scopuri de TVA şi efectele acestora – partea a II-a –
Articolul urmăreşte să pună în evidenţă o serie de aspecte teoretice şi practice privind anularea şi redobândirea codului de înregistrare în scopuri de TVA pentru contribuabilii activi fiscal, precum şi efectele acestor situaţii. S-au constatat în practică situaţii în care unii contribuabili şi-au pierdut codul de înregistrare în scopuri de TVA, clienţii lor fiind puşi în dificultate în cazul desfăşurării de tranzacţii cu aceştia.
Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor

Oportunităţi de finanţare pentru IMM-urile din sectoarele culturale şi creative
Fondul European de Investiţii şi Libra Internet Bank au semnat primul acord de garantare din România susţinut de noul Mecanism de Garantare pentru Sectoarele Culturale şi Creative din cadrul programului Europa creativă al Uniunii Europene. Sprijinul UE va permite ca Libra Internet Bank să se concentreze asupra unui nou sector şi să dezvolte un nou produs de finanţare pentru a susţine un portofoliu de 45 milioane lei (aproximativ 10 milioane euro) de împrumuturi către companii în următorii doi ani.

BVB lansează prima ediţie a Bucharest Entrepreneurship Forum la 4 aprilie
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează prima ediţie a Bucharest Entrepreneurship Forum la 4 aprilie 2017. Acţiunea are la bază – potrivit reprezentanţilor BVB – succesul şi interesul ridicat pe care antreprenorii români l-au arătat faţă de proiectul Made in Romania.
Breviar statistic

INS confirmă că economia României a crescut cu 4,8% în 2016
Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat, marţi, 7 martie, estimările publicate la jumătatea lunii februarie privind creşterea produsului intern brut (PIB) din trimestrul al patrulea şi din întregul an 2016 şi a furnizat detalii legate de contribuţia ramurilor la avansul economiei, care arată că sectorul IT-comunicaţii şi serviciile au susţinut cel mai mult creşterea anul trecut.

BNR: Rezervele internaţionale ale României, 38,435 miliarde euro la 28 februarie 2017
Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau, la 28 februarie a.c., la nivelul de 34,495 miliarde euro, faţă de 34,518 miliarde euro la 31 ianuarie 2017, potrivit datelor publicate de BNR. În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni: intrări de 405 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele.

Rata şomajului în formă ajustată sezonier, 5,4% în ianuarie
Rata şomajului în luna ianuarie 2017 a fost de 5,4%, în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de luna precedentă (5,5%), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 de ani), estimat pentru luna ianuarie din anul 2017, a fost de 488.000, în scădere atât faţă de luna anterioară (493.000), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului 2016 (582.000).

Eurostat: România consumă cu 44% mai puţină energie decât în 1990
România a consumat în anul 2015 (ultimul evaluat) energie echivalentă cu 32,4 milioane tone de ţiţei, 74% din total fiind reprezentată de energia pe bază de combustibili fosili, potrivit unei informaţii publicate pe site-ul Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Datele indică o scădere cu 44% a volumului, în comparaţie cu anul 1990, când ţara noastră a consumat echivalentul a nu mai puţin de 58,1 milioane tone de ţiţei.
Piața de capital

Raport CE: Barierele naţionale în faţa liberei circulaţii a capitalului
Comisia Europeană a publicat la sfârşitul lunii februarie un raport despre „barierele naţionale în faţa liberei circulaţii a capitalului”, un raport mult aşteptat ce fusese deja anunţat în Planul de acţiune al Uniunii pieţelor de capital din septembrie 2015. Raportul a fost elaborat de un grup de experţi format din reprezentanţi ai statelor membre.
Fonduri europene

Metodologia pentru scrisorile de intenţie în vederea accesării fondurilor disponibile în cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operaţional Regional 2014-2020
Agenţiile pentru Dezvoltare Regională, în calitate de Organisme Intermediare (OI) pentru implementarea Axei Prioritare 1 a POR 2014-2020, au lansat metodologia pentru scrisoarea de intenţie, în vederea identificării expresiilor de interes din partea potenţialilor beneficiari, respectiv entităţile de inovare şi transfer tehnologic şi parcurile ştiinţifice şi tehnologice, care intenţionează să aplice pentru finanţare în cadrul programului.
Conectarea la era digitală

Bucharest Technology Week 2017
A doua ediţie a Bucharest Technology Week este programată să aibă loc în perioada 22-28 mai în Capitală, informează un comunicat al organizatorilor. Evenimentul este organizat de Universum Events şi reuneşte companii, oameni de afaceri şi specialişti din diverse domenii pentru o săptămână de evenimente, de la conferinţe de business până la expoziţii şi întâlniri restrânse.

Studiu Mastercard: Inteligenţa artificială, realitatea virtuală şi dispozitivele portabile captează atenţia social media pe plan mondial
Cel de-al 5-lea studiu anual Mastercard despre plăţile digitale evidenţiază interesul tot mai crescut al consumatorilor pentru tehnologiile de ultimă oră în domeniul plăţilor. Analiza relevă că portofelele digitale continuă să fie în topul discuţiilor despre plăţi într-un ritm copleşitor (75%), în timp ce subiectele legate de realitatea virtuală contribuie cel mai mult la un sentiment pozitiv (92%), deoarece consumatorii îşi imaginează că vor putea finaliza în viitor tranzacţii cu o simplă încuviinţare din cap.
Roza vânturilor

8 Martie, prilej de sărbătoare pentru femeile de pretutindeni. Figuri emblematice în istoria României
8 Martie reprezintă, cum bine se ştie, o sărbătoare a femeilor de pretutindeni, a diversităţii culturale. În semn de recunoaştere a personalităţilor feminine care au contribuit la evoluţia societăţii româneşti, care au îndrăznit să ţintească mai sus decât le-au permis vremurile şi contextul social în care au trăit, am făcut o selecţie a unor doamne reprezentative care şi-au înscris numele în paginile îngălbenite ale istoriei.

Expoziţia Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977, la Palatul Suţu
La împlinirea a 40 de ani de la cutremurul din 1977, Muzeul Municipiului Bucureşti invită publicul la o expoziţie cu imagini-mărturii ale tragicului eveniment. Expoziţia Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977, găzduită de Palatul Şuţu, prezintă efectele devastatoare ale celui mai distructiv seism de pe teritoriul României din secolul al XX-lea, ale cărui efecte s-au resimţit şi în ţările vecine, precum Serbia, Bulgaria şi Ungaria, dar şi în alte state din centrul şi sudul Europei.

Şase fotografi români, pe lista scurtă la Sony World Photography Awards
Şase fotografi români, Adi Bulboacă, Ioana Moldovan, Radu Dumitrescu, Alex Andrieşi, Sorin Rechitan şi Rareş Taciu, au fost selectaţi pe lista scurtă la cea mai mare competiţie de fotografie din lume, Sony World Photography Awards, relatează News.ro. Sony World Photography Awards, aflată la a zecea ediţie, este organizată de World Photography Organisation, o platformă globală prezentă în peste 180 de ţări.

Cloşca cu puii de aur, brăţările dacice şi alte obiecte de tezaur, expuse la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad
Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad găzduieşte, până la 23 aprilie, expoziţia Aurul şi argintul antic al României, ce cuprinde peste 1.000 de piese de patrimoniu din metale preţioase. Iniţiativă a Muzeului Naţional de Istorie a României, care a demarat acest proiect în anul 2013, expoziţia reuneşte cele mai reprezentative piese din tezaurul ţării noastre.

Festivalul Ţăndărică Altfel, la a treia ediţie
Zilele acestea, Teatrul Ţăndărică din Capitală organizează festivalul Ţăndărică Altfel, ce îşi propune să prezinte publicului tânăr o serie de concepte din lumea contemporană într-un mod inedit. Evenimentul, care se desfăşoară până la 31 martie, se află la a treia ediţie şi cuprinde spectacole dedicate copiilor, ateliere de lucru, prezentări informative şi alte activităţi menite să-i introducă pe micii spectatori în culisele artei teatrale.
Publicații de specialitate

Ofertă specială, la început de primăvară, pentru IFRS 2015
Primăvara aduce o ofertă specială pentru achiziţionarea unui exemplar IFRS 2015, în limba română. Începând cu 1 martie, Standardele Internaţionale de Raportare Financiară 2015 (2 volume) sunt disponibile la preţul promoţional de 180 lei, cu o reducere de 40 lei faţă de costul iniţial (220 lei).
Flacăra culturii europene se aprinde la Timișoara
Mesajele de suflet ale Zilei Culturii Naționale
Debutul muzical în 2023 sub „bagheta” performanței
Sezonul expozițional de iarnă, o sărbătoare a artei contemporane
La Târgul Gaudeamus 2022 a renăscut speranța că, în România prezentă și viitoare, cartea va ocupa locul pe care îl merită
Celebrități care au unit arta cu medicina: Brâncuși și Gerota
„Tichetele culturale”, un sprijin financiar pentru „consumatorii” de produse creative
Un turneu de succes al muzicii fără frontiere