La început a fost cuvântul...
„Împreună”
Un cuvânt folosit foarte des în aceste zile este „împreună”, un adverb care sintetizează multe sentimente nobile, printre care solidaritatea, conștiința apartenenței la o națiune, la o țară, la o profesie. Dincolo, însă, de sentimente, se conturează situații în care acest „împreună” se rostește ori se scrie într-un context, cel puțin, discutabil.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
2016 - 95 de ani de existență a CECCAR
Istoria de lângă noi; leacuri contra uitării (V)
După trecerea în revistă a primelor demersuri îndreptate spre formarea unei organizații profesionale a contabililor români, așa cum a rezultat din episoadele precedente, am ajuns, pe firul rememorărilor, la câteva aspecte poate mai prozaice, dar importante cel puțin din punct de vedere istoric. Eforturile predecesorilor trebuie apreciate așa cum se cuvine deoarece ele sunt nu numai o zestre de preț ce se cere păstrată, ci și pentru că reprezintă o sursă inepuizabilă de învățăminte pentru prezent și viitor.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
În pregătirea celui de-al XXI-lea Congres al profesiei contabile
Instrumentele social media pentru contabili. Funcțiile conturilor pe LinkedIn, Facebook, Twitter (II)
Social media furnizează instrumente și tehnici care pot fi utilizate de practicienii în domeniul contabilității pentru a-și extinde conexiunile lor online și pentru a câștiga noi clienți. Cele mai multe firme și practicienii individuali sunt prezenți atât pe site-uri sociale profesionale, cum ar fi LinkedIn, cât și pe unele site-uri mai informale, cum ar fi Twitter, Facebook și Google+.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Agenda CECCAR
Elevi ai unui liceu din Turcia, în vizită de studiu la Filiala CECCAR București
Un grup de elevi turci, beneficiari ai programului Erasmus+, European Accounting System and Private Pension, aflați în România pentru schimb de experiență cu elevii Colegiului Economic „Costin C. Kirițescu” din Capitală, au fost oaspeții filialei CECCAR București în 15 aprilie. Împreună cu delegația care îi însoțește, formată din directorul și alte două cadre didactice ale liceului turc, elevii au primit informații despre CECCAR, despre istoria de 95 de ani a organismului profesional și renumele de care se bucură acesta la nivel internațional.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Caravana de informare POR 2014-2020, la Brăila
Filiala CECCAR Brăila a participat la o sesiune de informare privind oportunități de finanțare pentru patru priorități de investiții din cadrul POR 2014-2020, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Brăila: Profesionistul contabil, expert în arta culinară
Zilele acestea, calități deosebite au ieșit la lumină, profilul profesionistului contabil fiind conturat nu numai de activitățile specifice, ci și de „misiuni speciale”, realizate de doamnele membre ale Filialei CECCAR Brăila, experte în…arta culinară. Ideea organizării unei acțiuni care să permită doamnelor pasionate de arta culinară să încânte publicul cu preparate specifice sărbătorilor s-a desprins din întâlnirile ce au avut loc în Săptămâna Altfel.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Dâmbovița: Fiscalitatea de la A la Z
Fiscalitatea de la A la Z a fost dezbătută la Dâmbovița în data de 16 aprilie cu ocazia conferinței cu același nume organizate de Centrul de Excelență în Business și Economie. Evenimentul s-a remarcat prin volumul de informații tratate pentru a veni în sprijinul celor mai performante practici ale profesioniștilor contabili destinate susținerii mediului de afaceri.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Portmoneul inteligent pentru noua generație
Elevii clasei a XI-a cu profil economic a Liceului „Al. I. Cuza” au participat la 18 aprilie la acțiunea organizată de Filiala CECCAR Ialomița intitulată Portmoneul inteligent. Organizatorii au prezentat tinerei generații o nouă abordare a economiei și a vieții sociale, în cadrul întâlnirii fiind puse în discuție liberă aspecte referitoare la investițiile de portofoliu, titluri de stat, investiții sigure sau riscante și informații cu privire la bitcoin – monedă digitală și sistem de plată electronică descentralizat.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Sesiune de informare a oamenilor de afaceri la Ialomița
Filiala CECCAR Ialomița a desfășurat la Slobozia, prin Centrul de Excelență în Business și Economie, o sesiune de informare a oamenilor de afaceri locali cu privire la modificările aduse Codului fiscal și implicațiile acestora în activitatea întreprinderilor. Au fost dezbătute spețe întâlnite în practică, atitudinea organelor de control și modalitatea de gestionare corectă a activității de către contribuabili, aspecte privind declarația 088 și impactul său asupra activității întreprinderilor.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Expertiza judiciară – dezbateri ale experților judiciari împreună cu reprezentanți ai instanțelor de judecată
Experți judiciari – contabili și tehnici – s-au întâlnit marți, 13 aprilie a.c., la sediul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea cu reprezentanți ai instanțelor de judecată de la nivel local, pentru a putea găsi împreună soluțiile potrivite pentru rezolvarea aspectelor care obstrucționează îndeplinirea misiunilor încredințate, rezultatul așteptat fiind buna desfășurare a actului de justiție.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Argeș: Întâlnire de lucru în colaborare cu ITM
CECCAR Argeș, în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă de la nivel local, a organizat, în 19 aprilie, o întâlnire de lucru cu tema Codul muncii – la zi și alte reglementări din domeniul muncii, relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă. Alături de membrii filialei – liber-profesioniști, angajați și reprezentanți ai societăților de expertiză contabilă – au participat președintele filialei, Daniel Matei, și directorul executiv, Marilena Pîrvulescu.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Dezvoltare personală
Angajarea persoanelor cu studii superioare fără experiență. Așteptări versus provocări
Șapte din zece angajatori afirmă că le-a fost greu sau foarte greu să găsească angajatul potrivit pentru o poziție entry level (persoane fără experiență) care necesită studii superioare. Pe măsură ce firmele sunt mai mari, scade nivelul de dificultate în găsirea angajatului potrivit. Cu toate acestea, chiar și în cazul firmelor cu peste 500 de angajați, jumătate dintre reprezentanții acestora consideră greu sau foarte greu să recrutezi persoane cu studii superioare pentru poziții entry level.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Acțiuni de orientare profesională a studenților, la Argeș
Președintele Filialei CECCAR Argeș, Daniel Matei, împreună cu directorul executiv, Marilena Pîrvulescu, a participat, în 18 aprilie, la întâlnirea cu studenții Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, acțiune la care au fost prezente și cadre universitare ale Facultății de Finanțe Contabilitate. Președintele filialei a prezentat studenților organismul profesional CECCAR, rolul profesiei contabile și beneficiile care decurg din exercitarea acesteia.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Centrul de Excelență în Business și Economie în perioada 27 aprilie – 10 mai
În perioada 27 aprilie – 10 mai, la nivel teritorial sunt programate să se desfășoare o serie de seminare prin Centrul de Excelență în Business și Economie, în cadrul cărora specialiștii vă vor ajuta să aflați noutățile din domeniu și să eliminați neclaritățile existente. Seminarele sunt adresate atât membrilor CECCAR, cât și specialiștilor din alte domenii.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Filiala București: Înțelegerea și aplicarea Standardelor Internaționale de Raportare Financiară
Filiala CECCAR București organizează, în perioada 27-28 aprilie, începând cu ora 16.30, cursul Înțelegerea și aplicarea Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (IFRS), susținut de lect. univ. dr. Florentin Caloian. Cursul, parte a Programului Național de Dezvoltare Profesională Continuă, va dezbate principalele modificări în domeniu, într-o manieră bine structurată, astfel încât membrii care vor participa să își însușească informațiile necesare în vederea aplicării corecte a standardelor.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
PNDPC: Cursuri de pregătire profesională în perioada 27 aprilie – 10 mai 2016
CECCAR se preocupă permanent de pregătirea profesională a membrilor săi, pentru ca aceștia să ofere servicii la cele mai înalte standarde. Astfel, prin activitățile întreprinse în acest sens, Corpul facilitează accesul tuturor profesioniștilor contabili la oportunitățile și resursele necesare dezvoltării profesionale continue. În acest sens, în perioada 27 aprilie – 10 mai sunt programate să se desfășoare, la nivelul filialelor, cursuri de pregătire profesională, pe care vi le prezentăm mai jos.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Nume și creații pentru eternitate
Brigitte Bardot, primul mare sex-simbol al industriei cinematografice
Brigitte Anne-Marie Bardot și-a înscris numele în cronica tulburătoare, fascinantă a vieții cultural-artistice nu numai din Franța, ci de pe întregul mapamond. Creațiile sale cinematografice au intrat în patrimoniul filmului universal, iar prezența permanentă în elitele intelectuale, printre care se aflau numeroși mari cântăreți, i-a conferit o aură care rezistă, în continuare, timpului.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Conectarea la era digitală
Digitalizarea industriei: investiții publice și private de 50 de miliarde de euro la nivel comunitar
Comisia Europeană (CE) a prezentat un set de măsuri menite să sprijine și să conecteze inițiativele naționale pentru digitalizarea industriei și a serviciilor conexe în toate sectoarele și să stimuleze investițiile prin intermediul parteneriatelor strategice și al rețelelor. Demersul are loc în contextul acțiunilor sale de punere în aplicare a Strategiei privind crearea unei piețe unice digitale.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Direct de la sursă
300 de milioane de euro pentru investiții de mediu
Ministerul Finanțelor Publice va negocia cu Banca Europeană de Investiții acordarea unui contract de finanțare în valoare de 300 de milioane de euro pentru acoperirea parțială a contribuției bugetului de stat pentru investițiile de mediu cuprinse în axele 3, 4 și 5 din cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, potrivit unui Memorandum aprobat de Guvern.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
A fost lansată competiția pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare instituțională a universităților de stat
Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS) a lansat prima competiție de proiecte finanțate din fondul de dezvoltare instituțională destinat universităților de stat – FDI 2016. Fondul pentru dezvoltare instituțională (FDI) este alocat din bugetul de stat aferent finanțării instituționale și are ca scop susținerea proiectelor de dezvoltare de la nivelul universităților de stat din România, în vederea creșterii capacității instituționale și îmbunătățirii calității sistemului național de învățământ superior.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Revista presei economice
Marile provocări la adresa României
O caracteristică a multor luări de poziție consemnate de presa economică apare tot mai evidentă. Avem în vedere accentuarea radicalismului în evaluări și ponderea tot mai mare a concluziilor de tip sentință. În acest sens, s-a remarcat în ultima vreme, în mod deosebit, George Friedman (foto), președintele Geopolitical Futures.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Este Banca Națională „stat în stat”?
Este titlul comentariului lui Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, comentariu apărut în Ziarul Financiar din 20 aprilie a.c. Autorul polemizează tocmai cu evaluările caracterizate prin radicalism, prin refuzul de a lua în considerare nuanțele. Principalele argumente se referă nu la considerații abstracte, ci la rezultate.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Până la urmă, tot bugetul...
Inclusiv controversele pe tema raporturilor României cu autoritățile de la Bruxelles și a rolului BNR fac obiectul editorialului semnat în revista Capital (25 aprilie – 1 mai a.c.), semnat de Claudiu Șerban. Autorul scrie: „Bugetul de stat, pus la grea încercare de reducerile de taxe din ultima perioadă, se arată departe de a putea fi încheiat la sfârșitul anului cu un deficit sub 3%, valoare pe care o dădeau ca limită inferioară ultimii doi-trei miniștri de Finanțe”.
Comentariul ediției
Starea de spirit și starea de fapt
În aceste zile se simte, peste tot, atmosfera specifică din preajma marilor sărbători. Nimic neobișnuit în forfota semenilor noștri, dornici să sărbătorească Paștele după datini, după posibilități, după propriile aspirații. Dacă ar fi să identificăm starea de spirit dominantă din actuala perioadă, cred că nu greșesc dacă mă opresc asupra cuvântului „speranță”.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Eveniment
Ziua Internațională a Cărții
Nu știu dacă s-a alcătuit, pe undeva, vreodată, un „inventar” al zilelor dedicate oficial – la noi în țară, dar și la nivel internațional – unor evenimente, profesii, personalități, idei, cauze politico-sociale etc. Cert, însă, este faptul că există un număr relativ limitat de astfel de ZILE speciale – în rândul cărora se înscrie, neîndoios, Ziua Contabilului Român (21 septembrie), dacă este să ne referim la profesia reprezentată, la superlativ, de CECCAR, nu numai la nivel național, ci și în lume, iar la scară internațională Ziua Muncii, Ziua Femeii, Ziua Sănătății – care au intrat, cu adevărat, în conștiința publică, prin mesajele puternice transmise în numele unor idei și scopuri perfect dezirabile.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
CNIPMMR, în sprijinul IMM-urilor la nivel local, regional, național și internațional
După cum am informat, recent s-au desfășurat lucrările celei de-a VII-a Convenții Naționale a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), confederație patronală reprezentativă la nivel național pentru IMM-uri. Au participat peste 200 de delegați ai membrilor plini (federații regionale și sectoriale), membri asociați afiliați la CNIPMMR și invitați.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Factorii maximizării performanței PMM-urilor
Pentru a-și atinge obiectivele conform misiunii de a acționa în interes public, practicile în domeniul contabilității încorporează resurse tehnice, resurse materiale, resurse financiare, resurse informaționale etc., puse în valoare prin intermediul resursei umane. Considerat forța vitală a spectrului amplu al resurselor, factorul uman constituie soluția inepuizabilă de ameliorare a performanțelor firmei.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Cariere. Drumul spre performanță
„Conștientizarea responsabilităților, premisă a acțiunilor care armonizează interesul personal cu interesul public”
Interviu cu ec. Cornel Nițu, președintele Filialei CECCAR Prahova. „Într-adevăr, dezvoltarea personală – incluzând aici și dezvoltarea profesională – și îndeplinirea obligațiilor civice sunt două aspecte care – deși diferite – sunt inseparabile în definirea etapelor vieții fiecăruia dintre noi. Cu alte cuvinte, dezvoltarea profesională este indispensabilă pentru cei care vizează succesul în carieră și este strâns legată de dezvoltarea personală, dacă vrem să ne putem atinge obiectivele propuse.”
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
FINACO – Premiul special al anului 2015 în Topul local al celor mai bune societăți membre CECCAR, filiala Cluj
Înființată în anul 2003 de către un grup de profesioniști contabili, FinACo a devenit una dintre companiile de profil din județul Cluj apreciate pentru serviciile oferite mediului de afaceri. Indiferent de mărimea companiei sau de domeniul în care aceasta activează, în proiectele în care este implicată, FinACo respectă principiile și valorile profesiei, încercând să ofere cele mai bune soluții. Valorile în care crede și pe care le respectă, competență, independență, implicare, oamenii contează, ghidează echipa FinACo în munca de zi cu zi pentru a îndeplini cu succes fiecare proiect.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Expertiza și auditul afacerilor
Principalele modificări și completări ale reglementărilor contabile prevăzute de Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 4.160/2015
Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 4.160/2015 cuprinde o serie de clarificări și modificări ale Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 1.802/2014 care afectează situațiile financiare ale anului 2015 (primul an pentru care se întocmesc situații financiare conforme cu OMFP nr. 1.802/2014). În cadrul acestui articol vom prezenta și ilustra noile tratamente contabile.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Fonduri europene
Ghid de bune practici
Fondurile europene reprezintă de ceva ani un subiect aflat tot timpul în actualitate. De această dată însă, după mai bine de 2 ani de la începerea noului cadru financiar 2014-2020, ghidurile încep să apară, ori în consultare, ori în dezbatere publică, mai clare sau mai ambigue, în funcție de Autoritatea de Management care gestionează programul.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Programul Transnațional Dunărea: al doilea pas al primului apel de proiecte, până la 9 mai 2016
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) informează că al doilea pas al Primului apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020 se va desfășura până la 9 mai 2016 și presupune depunerea aplicațiilor complete pentru proiectele care au obținut un punctaj corespunzător în primul pas (în care au fost depuse Expresiile de Interes).
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Curier legislativ
Noutăți legislative 18-22 aprilie 2016
În perioada 18-22 aprilie 2016 au fost publicate în Monitorul Oficial o serie de acte normative de interes pentru profesioniștii contabili: Ordinul ministrului fondurilor europene și ministrului finanțelor publice nr. 181/473 din 4 februarie 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. I și VI din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2015 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor externe nerambursabile (Monitorul Oficial nr. 291/18.04.2016)
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Breviar statistic
2015: rata șomajului s-a menținut la 6,8%
În anul 2015, rata de ocupare a populației în vârstă de 20-64 de ani a fost de 66,0%, la o distanță de 4,0 puncte procentuale față de ținta națională de 70,0% stabilită în contextul Strategiei Europa 2020. Anul trecut, populația activă a României era de 9159 mii persoane, din care 8535 mii erau persoane ocupate și 624 mii erau șomeri.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Masă rotundă: importanța datelor statistice pentru politica publică din sectorul serviciilor
Institutul Național de Statistică (INS) a găzduit masa rotundă Măsurarea impactului social al celui de-al treilea sector din perspectiva statisticii naționale, organizată în colaborare cu Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC). La eveniment au participat ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, secretarul de stat Mihai Lisețchi din cadrul aceluiași minister, președintele INS, Tudorel Andrei, precum și reprezentanți ai mediului academic, ai altor ministere și ai organizațiilor nonguvernamentale.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Lumea în care trăim
Pe agenda UE, prioritare rămân temele financiare și migrația
Parlamentul European și Executivul de la Bruxelles și-au înscris pe agendă dezbaterea unor noi măsuri care vizează instituirea unor reguli mai severe pentru combaterea evaziunii fiscale și rezolvarea, fie și numai parțială, a crizei migrației. Analiștii consideră că soluțiile vor fi inspirate de rezultatele vizitei cancelarului Angela Merkel în Turcia.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Poziția României la summitul NATO de la Varșovia
Reacțiile partenerilor nord-atlantici la propunerile pe care România urmează să le facă la summitul NATO de la Varșovia sunt „pozitive”, a afirmat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, într-un interviu acordat Agerpres. El a precizat, însă, că este nevoie în continuare de „persistență” pentru a prezenta „limpede și convingător” situația de securitate în regiune, cu accent pe zona Mării Negre.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Test nord-coreean cu o rachetă de tipul mare-sol
Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a calificat presupusul test de sâmbătă, 23 aprilie a.c., cu rachetă balistică de tipul mare-sol drept un „succes edificator”, afirmând că țara sa ar putea lovi Seulul și Washingtonul atunci când dorește. Washingtonul și Londra au prezentat acest tir ca pe o încălcare „flagrantă” a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU care îi interzic lansări de rachete balistice.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Axa timpului
Caravaggio, pictorul cu o viață de film
O descoperire făcută recent într-un pod al unei case din Franța pare să fi scos la iveală un tablou de Caravaggio. Potrivit agenției de presă Reuters, un cabinet privat de experți a declarat că rezultatul acestei expertize reprezintă probabil una dintre cele mai mari descoperiri din istoria artei. Autoritățile franceze au declarat că doresc o a doua expertiză realizată de un grup de specialiști în picturile lui Caravaggio.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Roza vânturilor
O vară fierbinte cu UNTOLD
4 zile magice de sunet și imagini și cea mai intensă experiență electro-dance – acesta este Festivalul UNTOLD, unul dintre cele mai așteptate evenimente de acest gen din România. Ediția din acest an, programată la Cluj, între 4 și 7 august, promite peste 100 de ore de muzică pe gustul tuturor, cele mai mari nume din topurile muzicale internaționale și experiențe inedite.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Festivalul Luminii, la București
În perioada 5-8 mai, Capitala va putea fi văzută într-o altă lumină, oferită de a doua ediție a Festivalului Spotlight. Organizată de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, ediția din acest an include spectacole captivante reprezentate de 15 instalații de artă, iluminat arhitectural și sesiuni de videomapping pregătite de artiștii invitați, autohtoni și internaționali, care vor surprinde prin creativitate și amploarea lucrărilor prezentate.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Ediție aniversară a Festivalului Filmului European
În luna mai, cinefilii se vor putea bucura de multiculturalitatea și bogăția stilistică a cinematografiei europene, în cadrul Festivalului Filmului European, aflat la a XX-a ediție. FFE XX se va desfășura în perioada 5‑29 mai în diferite orașe din țară, respectiv în București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Hunedoara, Târgu-Mureș și Timișoara, patru dintre acestea aflându-se în cursa pentru desemnarea Capitalei Culturale Europene 2021 – proces ce se va finaliza în septembrie 2016.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Expoziția Omul antic: cotidian și imaginar, la Palatul Șuțu din București
Palatul Șuțu din București găzduiește, până la 30 iunie, expoziția Omul antic: cotidian și imaginar, o colecție de vase grecești care introduce publicul în atmosfera Greciei antice, urmărind evoluția ceramicii grecești din secolul al X-lea î.Hr. până în secolul al IV-lea î.Hr. Expoziția este organizată de Muzeul Municipiului București, iar artefactele expuse fac parte din colecția dr. George Severeanu, care, pe lângă activitatea medicală în domeniul radiologiei, s-a dedicat strângerii și cercetării anumitor categorii de artefacte.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Semnal editorial
Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România organizează anual examen de admitere la stagiu în vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, potrivit Regulamentului privind accesul la profesie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 227 din 5 martie 2008.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat
În vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, stagiarii CECCAR care s-au achitat de toate sarcinile privind efectuarea lucrărilor profesionale, pregătirea tehnică și deontologică trebuie să promoveze examenul de aptitudini.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS)
Norme oficiale emise la 1 ianuarie 2015. Cuprinde standardele care intră în vigoare ulterior datei de 1 ianuarie 2015, dar nu cuprinde standardele pe care acestea le înlocuiesc. Volumul Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) 2015, cunoscut sub denumirea de Cartea roșie, include cele mai recente versiuni consolidate ale tuturor Standardelor Internaționale de Raportare Financiară.
Nr. 5-6, 26 aprilie - 9 mai 2016
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție